Egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg készülőben van a Warzone mobilos megfelelője.

Az Activision Blizzard körül még mindig nagyon forró a közhangulat, főleg a fejlesztők és a szakmabeliek részéről, ezzel párhuzamosan viszont egészen izgalmas fejlesztéseket is tervezgetnek. Persze nem a Blizzard részéről, ott egyelőre a teljes belső megújulásra helyezik a hangsúlyt, sőt, még a mobilos Diablo Immortal-t is elhalasztották – sejtésem szerint emiatt.

Az Activision azonban ha nem is zavartalanul, de tovább építgeti a jól fialó sorozatait, és ha Diablo nem lesz mobilra, akkor jön helyette egy Call of Duty. Bizony, a vállalat bejelentette az „újonnan” alakuló belsős stúdióját, ami kifejezetten mobilos játékok fejlesztése céljából jött létre.

„Létrehoztuk a saját belsős mobilos stúdiónkat, illetve a Beenox és az Activision Shanghai támogatására is folyamatosan toborzunk, hogy ezek a csapatok együtt készítsenek egy még bejelentetlen új mobil projektet a Call of Duty franchise-ban…” – mondta Rob Kostich, az Activision elnöke az vállalat második negyedéves eredménybeszámolója során.

Jön a Warzone mobilra?

Ugyan Call of Duty battle royale már van mobilra, az inkább a Black Ops-ban látott megoldások „butított” verziója. A Warzone őrületes (és folyamatos) sikerét látva pedig adott lenne, hogy azt is portolják egy sokkal nagyobb közönséget elérő platformra, és még csak nem is volna lehetetlen, még ha rengeteg kompromisszummal is járna.

A VGC világított rá arra, hogy már hónapokkal ezelőtt lehetett hallani a dologról, sőt, júniusban konkrét álláshirdetésekre is bukkantak, melyekkel az Activision toborzott fejlesztőket – főként mobilra. Ezelőtt, 2020 szeptemberében pedig egy másik álláshirdetést is találtak, melyekben konkrétan leírták a Kostich által elmondottakat, vagyis „egy új AAA mobil FPS fejlesztését a Call of Duty franchise-ban„, sőt, ugyanebben a hirdetésben több utalás is szerepelt a Warzone Mobile-ra – ami azért több mint beszédes.

Minden jel arra utal tehát, hogy a mobilos Warzone már javában fejlesztés alatt állhat. Megjelenést és egyéb részleteket sajnos és nyilván nem tudunk még, ezért amondó vagyok, hogy idén nem érdemes számolni vele, viszont 2022-ben már bátrabban számíthatunk rá.

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×