A július és augusztus leginkább az átigazolásokról szól a foci világában. Az ehhez kapcsolódó OTW lapok működését megváltozhatja jövőre az EA Sports.

Minden év első nagy FIFA promóciója a Ones to Watch, avagy röviden OTW, melyeket a nyári átigazolások alapján állít össze az EA Sports. Ezek a lapok dinamikusan fejlődnek a játékosok valóéletben nyújtott teljesítményei alapján.  Azonban annyi nem elég, hogy jól játsszon az illető, hanem ezt az EA-nek is honorálnia kell. A speciális kártya csak akkor fejlődik, ha TOTW vagy MOTM lapban részesül az adott személy. Mivel a védők és védekező középpályások elég nagy hátrányból indulnak,

ezért jövőre változtathat a lap funkcióján az EA Sports.

otw

A FIFA 22-től kezdve ugyanis az OTW lapok is hasonló modellt vehetnek fel, mint a Headliners, RTTF, What IF vagy PTG kártyák. A lap fejlődése így nem feltétlen csak az egyéntől, hanem a csapattól is függhet majd. Headlinerek esetében 4 győzelem után kap upgradet a kártya, emellett minden speciális lapnál legalább eggyel nagyobb értékű kellett legyen. A What IF kártyák a lőtt gólok, illetve clean sheetek alapján fejlődtek, míg a PTG és RTTF kártyák a csapat tornán nyújtott teljesítménye alapján tudtak előrelépni. Ezek alapján a következő szezontól kezdve nagyobb hangsúlyt kaphat a csapat is az OTW lapoknál, így esetlegesen egy Ramos, Varane, vagy Hakimi is sokkal többet fejlődhet és tovább maradhat a metában, mint a többi speciális lap. (Mondjuk Gold Varane így is elég OP volt.)

Vegyük például az idei évet. Tonali, Aké, Matuidi, Semedo, van de Beek, Allan, Arthur, Telles, Thiago OTW egyáltalán nem fejlődött. Ha pályán voltak is a posztjuknak köszönhetően viszonylag kevés esélyük volt a gólszerzésre. Ezzel szemben egy Suárez, Jota vagy Osimhen sokkal nagyobb eséllyel indult, hiszen csatárként kézenfekvő, hogy gólt várjunk tőlük.

Az új rendszer szerintem mindenképp fontos lesz hisz az OTW lapok így hosszabb ideig meghatározó részei lehetnek a játéknak, és nem feltétlenül felejtődnek el már október közepén.

Ti örülnétek az újításnak?

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×