5 nanométeren készül a termékek nagy része.

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, több forrás is megerősítette, hogy mikor érkezhetnek az új generációs Intel processzorok első példányai a boltok polcaira. Természetesen az AMD sem akarja ilyenkor sokáig titkolni a dolgot, ráadásul ezúttal a vörös cég hivatalosan erősítette meg az eddigi pletykákat, így a hitelesség sem kérdéses.

Már 2022-ben érkezhetnek a Zen 4 processzorok és RDNA 3-as GPU-k!

A Zen4-es processzorok 2022 második felében eshetnek be, ezúttal már 5 nanométeres gyártósoron készülnek, így ismét nagy fejlődést tapasztalhatunk az új generáció megjelenésekor. A pletykák alapján új foglalatot kap az AM5 socket képében, így a tüskék végre az alaplapon kapnak helyet, nem a processzoron. A manapság megszokott, “négyzet” alakú IHS (hőterítő kupak) helyére egy sokkal futurisztikusabb, markáns bevágásokkal teletűzdelt design érkezhet.

A videókártyák esetében hasonló időponttal kalkulálhatunk és itt is 5-6 nanométerre ugrott a vörös óriás. A magas kategóriákba szánt Navi 3X kártyákon több részre osztott grafikus chipet találunk majd, míg az „alsó” kategória marad a monolitikus, egységes mag designnál.

Forrás: AMD/Videocardz

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×