Az LG tavaly bejelentett ventilátoros okosmaszkját fejlesztette tovább, így jött létre az új változat.

Annak ellenére, hogy az LG lemondott a mobiltelefon-gyártásról, nem feledkezik meg további technológiai újdonságokról gondoskodni. Miután tavaly a Razer maszk mellett az LG is bejelentett egy ventilátoros változatot, most annak egy továbbfejlesztett változatáról rántották le a leplet.

Az LG okosmaszkjában mikrofon és kihangosító is helyzet kapott.

Az úgynevezett LG PuriCare Wearable Air Purifier egy hordozható levegőtisztító, ami ventilátorral segíti az egészségmegőrzést. Annak érdekében viszont, hogy a felhasználók beszélgetni is tudjanak másokkal, beépített mikrofon és kihangosító kerül a maszkba. A maszkban egy 1000 mAh-es akkumulátor kapott helyet, ami azt jelenti, hogy elvileg elég sokat kibír a készülék: a gyártó szerint akár 8 órán át is használható. Utána 2 óra, míg újratöltjük.

Ha valakiben felmerülne a kérdés, hogy miért van erre szükség, miközben nálunk már nem kötelező maszkot viselni, arra egyszerű a válasz. Bár a járványügyi szabályozások sok helyen enyhültek, a világ számos országában még erősen tombol a járvány, ráadásul erősen ajánlott a maszkhasználat. Sőt, vannak olyan országok (például Dél-Korea, Japán), ahol hosszú évek óta alapvető a maszk használata abban az esetben, ha az valaki beteg. Ezzel védi a környezetét, és nem adja át a betegséget. Gyaníthatóan a koronavírus-járvány után a világ többi részén is természetessé válik a maszkhasználat, így jó üzlet lehet ilyen termékeket kiadni.

Az LG a maszkot egyébként tervei szerint idén augusztusban kezdi forgalmazni, bár hogy mennyibe kerül majd, azt egyelőre sajnos nem lehet tudni. Bizonyára nem lesz olcsó.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×