Se nem Splinter Cell, se nem Ghost Recon, de nem is The Division, hanem mindez egyben, mi az? Hát az ingyenes Ubisoft multiplayer lövölde, az XDefiant.

Június elején kezdtek el pletykálni egy BattleCat fejlesztési kódnévre hallgató Ubisoft taktikai FPS-ről, amely egyesítené a Ghost Recon, a Splinter Cell és a The Division sorozatokat egy szép nagy Tom Clancy játékba. A napokban a francia kiadó úgy döntött hirtelen, hogy nem vár tovább, és a mai napon pontosan este 8 órakor hivatalosan is lerántotta a leplet

a Tom Clancy’s XDefiant-ról, ami egy teljesen ingyenesen játszható csapat- és képesség-alapú, gyors játékmenetű, taktikai 6v6 aréna shooter lesz.

A játékban négy frakció közül választhatunk majd, ezek mindegyike a Ubisoft Tom Calancy-univerzumának sorozataiból származnak, és teljesen egyedi képességekkel bírnak.

 

Választhatjuk a Wolves frakciót, akik a Ghost Recon-ból érkeznek – ők lesznek a tankok, a The Division-ből kettő is érkezik: a Cleaners és az Outasts – előbbi assault-szerű rohamcsapatok, utóbbiak pedig a gyógyításért felelnek majd. Végezetül pedig a Splinter Cell éjjellátóval felszerelkezett ügynökeit is választathatjuk, ők az Echelon névre hallgatnak és leginkább felderítő-lopakodó képességeik lesznek.

Viszont sok másik hasonló játékkal ellentétben (például Overwatch), a fegyverek nem lesznek osztályhoz kötve, bárki használhat bármilyen stukkert, ezzel pedig egészen sokfajta és sokrétű kombinációt teremtve. A fejlesztők ezen a téren pontosan azt ígérik, amit várnánk: nem lesz két egyforma build. Persze hisszük majd, ha látjuk, hiszen ebbe jól tudjuk, hogy bele fog szólni hosszabb távon a frissítésekkel változó fegyver-meta is – vagyis a játékosok azokat a fegyvereket és kombinációkat fogják használni, amelyik éppen a legerősebb.

Az XDefiant jelenleg is fejlesztés alatt áll, azonban már most lehet regisztrálni a zárt bétatesztre, ami augusztus 5-én veszi majd kezdetét. A regisztrációt a playxdefiant.com oldalon tudjátok megejteni, és ha még megjelenés előtt szeretnéd pörgetni, akkor érdemes minél előbb megtenni, ugyanis limitáltak a helyek.

Megjelenési dátumot egyelőre még nem kapott, de minden bizonnyal még idén megjelenik – PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series-re és PC-re -, és mint említettem, teljesen ingyenes lesz.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×