Ilyen, amikor szimpla csalók nyerészkedőnek adják ki magukat, de ne dőljünk be semminek: a Steam Deckhez való hozzájutást még a Valve sem garantálja.

A Valve már a Steam Deck semmiből betörő bejelentésekor hangsúlyozta, hogy tanultak a Microsoft és a Sony hibájából, és megteszik a megfelelő intézkedéseket a nyerészkedőkkel szemben. Ez annyit jelent, hogy az ígéretes kézikonzol megvásárlására csak Steames profillal lehet előregisztrálni, egy személy pedig csak egy gépet rakhat kosárba, méghozzá egy szolid foglalói összeg ellenében.

Noha Gabe Newell és csapata ezt megfelelőnek találta, a csalafinta „nyerészkedőket” viszont úgy tűnik ez sem tudta megtörni, így ahogyan nagyjából várható is volt, el is lepték az eBay-t az irreálisan magas áron kínált Steam Deckek.

A legkisebb, 64GB-os – egyébként 399$/419€-ba kerülő – modellért is simán elkérnek 1000 dollárt(!!!!), de a 256GB-os középsőért is pofátlanul sokat, 800-1200 dollárt is leakasztanának az emberről, a legnagyobb háttértárú verzióról pedig még csak nem is beszéltem…

Fontos azonban tisztázni a tényt, hogy hiába írják az eBay-en a legtöbb mellé, hogy „Confirmed Order”, vagyis „Megerősített Rendelés”, ez egyáltalán nem igaz, és mindösszesen óriási átverésről van szó!

A Valve hivatalos Steam Deck oldalán ugyanis külön felhívják a figyelmet arra, hogy a foglalási díj még nem egyenlő a konzol megvásárlásával. Ez csak amolyan sorszámos cetli, mint amilyeneket a hivatalokban is osztogatnak, amely alapján fogják kiküldeni decemberben a vásárlás megerősítéséről és a rendelés/teljes összeg kifizetéséről szóló emaileket.

Vagyis a konzol teljes árát eddig senki nem fizethette még ki, erre kizárólag decemberben lesz lehetőség – ezt viszont még a Valve sem garantálja mindenkinek. Persze, aki decemberben lemarad, de kitartó, az minden bizonnyal a következő fordulóban előrébb fog sorolódni, ha viszont meggondolja magát, akkor visszakérheti a foglaló összegét is, amivel kvázi kiáll a sorból.

Az is fontos, hogy ha valaki tényleg szeretne egy Steam Decket, akkor kizárólag a hivatalos oldalon rendelje meg, és legyen türelemmel, mivel minden más árusítás csak átverés, mivel a Valve még viszonteladóknak sem küld ki készleteket.

A Kotaku megkeresésére az eBay illetékesei elárulták, hogy hamarosan megteszik a kellő intézkedéseket, és leveszik a Steam Decket áruló hirdetéseket. Az ilyenekre pedig Magyarországon is érdemes lesz vigyázni, ugyanis könnyen lehet, hogy hazánkban is lesznek olyan csalók, akik be fognak majd próbálkozni vele.

Ezt olvastad már? Ezért lehet őrületes siker a Steam Deck!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×