A vidéki, illetve a kevésbé kiépített helyen élő gamerek számára úgy tűnik, hogy a Starlink lehet a legjobb internetszolgáltató az online játékhoz.

Hamarosan tényleg elstartolhat Elon Musk egyik legérdekesebb vállalása, a globálisan, a bolygó szinte minden pontjáról tökéletesen elérhető „világnet”, a Starlink. Ugyan még egy csomó teszt és engedélyeztetés hátra van, az előzetes várakozások és ígéretek szerint 2022-ben már mindenki gond nélkül előfizethet majd rá.

Ezek között pedig szinte elkerülhetetlen biztossággal lesznek játékosok is, akiknek az online játék során néhány szempont kifejezetten fontos lehet a sebességen túl is, mint például a várható ping. Nos, Musk Twitteren árulta el, hogy a kompetitív gamerekre is gondolnak, a Starlink pedig a jövőben 20ms ping alatti értékeket fog mutatni – a cél legalábbis ez.

Muskot ezután arról kérdezték, hogy a ping javulása az új műholdaknak és a nagyobb teljesítményű hardvereknek köszönhető-e, vagy csak azért, mert egyszerűen több eszközt állítottak pályára – bár ez technikailag szinte teljesen lényegtelen.

„A több földi állomás és a kevésbé ostoba továbbítás lesz majd a legnagyobb különbség. Ha a fénysebességet ~300km/ milliszekundumnak tekintjük és a műholdak magasságát ~550km-nek, az átlagos foton oda-vissza utazási ideje csak ~10ms, tehát sok hülye dolognak kell történnie ahhoz, hogy a ping >20ms legyen” – válaszolta a kérdésre Musk.

A Starlink világinternete természetesen hazánkban is elérhető lesz, bár sokaknak nem fog tetszeni az árszabás, de a speciális egységeket és routert is ki kell fizetni. Annak viszont, aki olyan helyen él, ahol különösen gyatra az internet, vagy rosszabb esetben egyáltalán nincs is, – ha van rá módjuk, akkor – érdemes lehet átgondolni a Musk szolgáltatására való előfizetést, azzal ugyanis soha többet nem törünk perifériát a laggollás miatt.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×