Lesz kint könnyed marveles stratégia, dinós partyjáték, nyomozós kooperatív, térbeli építős és egy origamit leképező kártyajáték is.

A hétvégén végre újra Mondocon – több mint egy éve már, hogy legutóbb összegyűlhettek Magyarország (és a környező országok) cosplayerei, anime- és fantasy-rajnongói, geekjei és gamerei. És a gamerek bizony imádják a társasjátékokat is, nem csoda, hogy a vezető magyar társasjáték-kiadó, a Gémklub a Nyári Mondoconra is kitelepüléssel készül.

Hozzák például a Splendor Marvelt; a sikeres Splendor játékcsalád tagja, annak mechanikáját és játékmenetét használva kell Thanost alakítva kell begyűjteni a Végtelen Köveket. Lesz dinós játék is, mégpedig partijáték-változatban. A Nagyon T-Rex egyfajta spéci Acitivity, vagy legalábbis ahhoz tudjuk hasonlítani azok közül a társasjátékok közül, amiket nagyjából mindenki ismer a világon. Mindenféle vicces szitukat kell előadni a többieknek, ami viszont alaposan megcsavarja a játékot, az előadásod intenzitása.

A Mondoconon szintén játszható, kooperatív Bűnügyi krónikák alapjátékáról, pontosabban első, afféle pilotrészéről épp a napokban adtuk közre, hogy mit tartanak róla a hazai társasjátékos szakemberek. A Mondoconra a frissen megjelent 1900 című részt viszi a Gémklub.

“Egész nap telefont nyomkodóknak jó kapudrog a társasjátékozás világába”

 

A Felhőváros szintén kint lesz, aminek különlegessége, hogy nem síkban kell megépítened a saját városod, hanem térben, például függőfolyósokkal összekötve az épületeid. Végül, viszik az Origamit is még, ami pont az, aminek a címe alapján gondolnánk: a hagyományos japán papírhajtogatás társasjáték-, azon belül is kártyajáték-változata.

Tehát Nyári Mondocon július 17-én, pénteken és 18-án, szombaton a Hungexpón (Budapest, X. kerület, Albertirsai út 10.). A társasjátékokat a G-csarnokban találod!

 

Korábbi Mondocon-ajánlónk:

Lesz 2021-ben Nyári MondoCon – Így vehetsz majd részt rajta

×