A kormány május 23-i határozatai alapján semmi akadálya annak, hogy július 17-18-án a szervezők megtartsák a 2021-es Nyári MondoCont. Persze vannak szabályok.

Már több mint egy éve annak, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt Magyarország egyik legnagyobb geek, gamer, cosplay, anime és fantasy rendezvénye, a MondoCon. A szervezők az elmúlt egy évben igyekeztek mindent megtenni, hogy a rendezvényt minél előbb meg lehessen tartani, a járványügyi szabályozások pedig végre lehetővé teszik.

Így idén július 17-én és 18-án lesz a Nyári MondoCon 2021.

Így vehetsz részt rajta

A hatályos jogszabályok szerint a rendezvényen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

Bővebben ez az alábbit jelenti:

  • 1. Aki 18 évnél idősebb, az csak védettségi igazolvánnyal jöhet be a rendezvényre.
  • 2. Aki 16-18 közötti, az egyedül csak akkor jöhet be a rendezvényre, ha védettségi is igazolványa van. Ha nincs védettségi igazolványa, akkor védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 évnél idősebb kísérővel jöhet be.
  • 3. Aki 16-nál fiatalabb, az csak védettségi igazolvánnyal rendelkező, 18 évnél idősebb társaságában érkezhet.

Infinite Beat

Tehát érdemes a fiataloknak megbeszélniük egy 18 évnél idősebb ismerősükkel (akinek van védettségi igazolványa), hogy együtt jöjjenek a beléptetéshez. A 18 év felettieknek pedig akkor tudnak jönni, ha van védettségi igazolványuk. A maszkviselésre vonatkozó szabályokat majd a con közeledtével határozzák meg, annak függvényében, hogy milyen a járványügyi helyzet.

Jegyinformációk:

Az esemény Facebook oldala

Hogy pontosan milyen programok várhatók a Nyári MondoConon, az hamarosan kiderül. Az viszont biztos, hogy a rendezvény a részben már felújított Hungexpo területén zajlik majd, rengeteg szabadtéri programmal a cosplay, az anime, a fantasy, a gaming, a társasjáték és Ázsia szerelmeseinek.

Azok, akik múlt évben vettek jegyeket, és a fenti feltételek miatt nem akarnak jönni a Nyári MonoConra, azoknak most még visszaváltják a jegyét. Május 31-ig van erre lehetőség, ha írnak az [email protected] címre, megadva a jegyük sorszámát, és hogy hol vették. Mivel a jogi feltételek már ismertek a rendezvény tartásához, így további jegyár visszatérítésre nem lesz lehetőség.

Köszönjük a figyelmet! És találkozzunk akkor a Nyári MondoConon!

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×