A hackerek hiába keresik az EA-t az ellopott adatokkal kapcsolatban, a kiadó nem hajlandó tárgyalni velük.

Pont egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy hackerek feltörték az Electronic Arts rendszerét, és elloptak 780 GB-nyi adatot, köztük a Frostbite motor, a FIFA, a Battlefield és sok-sok másik kulcsjáték forráskódját. Néhány nappal az esetet követően a hackerek a Motherboardnak megsemmisítő nyilatkozatot adtak, az EA-re nézve legalábbis, amikor is elmondták, hogy tulajdonképpen gyerekjáték volt betörni a rendszerükbe.

Természetesen a tolvajok elsődleges célja a pénzszerzés, ezért szinte rögtön nekiveselkedtek az EA-nek, itt azonban meg is akadt a folyamat, mivel szinte szó szerint lepattantak a kiadóról. Úgy tűnik, hogy a hackerek ettől vérszemet kaptak, és a Motherboard információi szerint elkezdték módszeresen megzsarolni az EA-t.

A portálnak küldött üzenetükből kiderült, hogy közzétettek egy 1,3 GB-nyi tömörített gyorsítótárat, ami az Originre és az EA néhány belső eszközére vonatkozó adatokat tartalmaz. A hackerek most azzal fenyegetőznek, hogy addig osztanak meg ilyen fájlokat, amíg az EA nem fizet.

A bűnözők többször is azt mondták, hogy üzenetekkel bombázták a vállalatot, de sosem kaptak választ. Ezzel szemben az EA egészen keddig azt állította, hogy semmilyen formában nem keresték őket meg, az adatok kirakására viszont már ők is előálltak.

Tisztában vagyunk az állítólagos hackerek legutóbbi bejegyzéseivel, és elemezzük a nyilvánosságra hozott fájlokat. Jelenleg azonban továbbra is úgy véljük, hogy nem tartalmaznak olyan adatokat, amelyek bármilyen aggodalomra adnának okot a játékosok magánéletét illetően, és nincs okunk azt feltételezni, hogy bármilyen anyagi kockázatot jelentenének a játékainkra, az üzletünkre vagy a játékosainkra nézve. A folyamatban lévő bűnügyi nyomozás részeként továbbra is együttműködünk a szövetségi bűnüldöző hatóságokkal” – mondtanyilatkozta az EA a Motherboardnak.

Mindez azt jelenti, hogy az EA nem lesz hajlandó fizetni – de miért is tenné, hiszen a követelt összeg átutalását követően semmi garancia nincs arra, hogy ne élnének vissza az ellopott adatokkal. Arról pedig már nem is beszélve, hogy a hackerek folyamatos aktívan tartása a nyomozást is segítheti. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, ugyanis egészen biztos, hogy itt nem állapodik meg a történet.

Az EA azonban túlságosan magabiztosnak tűnik az ellopott adatokkal kapcsolatban, melyek közszemlére tételéve azért (főleg a FIFA háza táján) derülhetnek még ki különös dolgok.

via – The Gamer, Vice – Motherboard

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×