Megszámlálhatatlanul sokszor számoltunk be az EA által elkövetett ámokfutásokról, most azonban fordult a kocka……

Friss hírek szerint hatalmas hackertámadás sújtja az EA rendszereit, aminek következtében több mint 700 GB-nyi adatot sikerült ellopni tőlük. Erre utaló nyomokat hackerfórumokon talált a kiadó, mely többet közt a Battlefield, illetve a Fifa széria atyjának is számít. A Wired.com szerint az illetéktelenek képernyőfelvételekkel bizonyítják, hogy birtokukban vannak az adatok.

Már árulják a FIFA 21 forráskódját?

Melyik területeket érte az offenzíva?

A betolakodóknak sajnos sikerült két komolyabb skalpot is begyűjtenie, nem elég, hogy a FIFA 21 forráskódját sikerült megkaparintaniuk, ráadásképp a cég saját meghajtója, a Frostbite Engine is náluk landolt. Mik lehetnek a hackerek céljai? – Erre igen egyszerű a válasz:

megpróbálják pénzzé tenni a kinyert, ellopott információkat, ahogy az ma menni szokott.

Mit mondott az EA a sajtónak?

Kénytelenek voltak beismerni a tagadhatatlant és alátámasztották hivatalos fórumokon a fent említett támadást. A feltört szerverek nyomán természetesen még jelenleg is zajlik egy masszív nyomozás, erről is a sajtó számolt be. Elismerte továbbá, hogy rengeteg forrásfájlt, illetve kapcsolódó adatok sikerült megfújni tőlük. 

Mi a helyzet a személyes adataimmal, veszélybe kerülhetnek?

Az EA kategorikusan cáfolta, hogy személyes adatokat is magában foglalna a szóban forgó adatcsapolás. A szükséges biztonsági óvintézkedéseket megtette a cég, mely készségesen fogja segíteni a kényes ügyben zajlódó rendőrségi nyomozást.

Hasonlóan nehéz, vagy talán nehezebb helyzetbe is került nemrégiben a Cyberpunk 2077-et forgalmazó CD Project RED, akiket szintén a hackerek pusztító mancsai értek el. A sikeresen végbement forráskódlopás után sikeresen el is adták azt, melynek következtében késett egy frissítőcsomag.
https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×