Bizon-bizony, a Microsoft bemutatta az előfizetéses Windows-t, ami nem csak egy operációs rendszert, hanem nagyon erős távoli PC-ket is ad.

Mint arról korábban már több ízben értekeztünk, több egybehangzó értesülés szerint a Microsoft egy felhő-alapú Windows szolgáltatással készül, amelynek a pontos részleteiről a napokban ránthatja le a leplet. Nos, ez a nap most jött el, és a redmondi vállalat a várakozásoknak megfelelően bemutatta a Windows 365-re keresztelt távoli operációs rendszerét.

A Windows 365 különlegessége nem merül ki abban, hogy egy bizonyos havidíjért cserébe enged hozzáférni a rendszerhez, hanem ezzel együtt egy valószínűleg a miénknél erősebb számítógéphez is. Ennek a távoli gépnek a specifikációit az előfizetéses csomaggal együtt, 12 különböző konfiguráció közül választhatjuk ki – amit bármilyen HTML5 kompatibilis eszközről elérhetünk majd – legyen az Chromebook, Mac, telefon, vagy tablet.

A legmenőbb pedig, hogy mivel semmi nem a mi eszközünkről fut, a menet közben félbehagyott munkát – vagy bármit -, onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk, bármilyen eszközről, 0-24 bármikor.

 

Sőt, mindezeken túl a frissítésekért és a védelemért sem kell aggódnia az előfizető felhasználónak, ugyanis mindent elintéz a Microsoft. Ezekből pedig semmit nem veszünk majd észre. Az viszont tisztázatlan még, hogy mi milyen célokra használhatjuk még – pl. játékra, illetve milyen szoftvereket telepíthetünk majd rá – annyi bizonyos, hogy kizárólag jogtiszta programokat.

Azt sem nem árulták el, hogy a csomagokért mennyit kell fizetni, ami azért is érdekes, mert maga a szolgáltatás augusztus 2-án válik elérhetővé (vagyis épp csak két hét múlva). Egyelőre viszont inkább vállalkozások, üzletek – és iskolák – számára lehet érdekes, sőt, többek szerint ehhez mérten lövik majd be az árakat is, de később szinte biztosan érkezik egy általános felhasználási célra szánt verzió/csomag.

A Windows 365 ötlete egészen kiváló, azonban még láthatólag sok kérdés lengi körül (a fentieken túl például, hogy melyik OP-rendszer lesz az alap, és az később változik-e) melyekre a következő hetekben mindenképpen meg fogjuk kapni a válaszokat.

via – Microsoft, Reuters

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×