Elon Musk a jó barátja sikerét látva úgy döntött, hogy jegyet vált az első szuborbitális kiruccanására, amit valószínűleg a SpaceX előtt ejt majd meg.

Az ember azt gondolná, hogy a két lassan űrmágnássá váló milliárdos, Elon Musk és Richard Branson nem kifejezetten szívlelik egymást, hiszen ha csak felszínesen ismerjük a témát olybá tűnhet, hogy nagy vetélytársak. A valóságban viszont egészen jó viszonyt ápolnak, ami talán annak is köszönhető, hogy a SpaceX és a Virgin tevékenysége nincsen egyértelmű, közvetlen átfedésben egymással.

Sőt, talán egy barátságról is beszélhetünk, hiszen Musk nem csak az elsők között gratulált a 70 éves Bransonnak az űrturizmusban elért történelmi eredményeihez, hanem élőben nyomon követte a milliárdos első szuborbitális útját is.

Mi több, már azt is bejelentették, hogy Musk a Virgin Galactic Unity nevű hajóján megy először az űrbe, és már jegyet is váltott rá.

Azt még sajnos nem tudni, hogy Musk mikor kötheti be a Unity biztonsági öveit, de 2022 előtt szinte biztosan nem – akkor kezdődnek ugyanis leghamarabb a kereskedelmi utazások. Sőt, nagyon úgy tűnik, hogy erre még a SpaceX tesztelései vége és a szükséges engedélyek beszerzése előtt sort keríthetnek majd.

A harmadik kerékkel az űrturisztika egyre meglóduló űrszekerén, Jeff Bezossal már nem ilyen szívélyes a viszony. Bezos gratuláció helyett éles kritikával illette Bransont, aki szerinte csak az űr peremére utazott, a valódi világűrben így is ő lesz az első. A neheztelése persze valamelyest érthető is, hiszen a Virgin azután jelentette be elegánsan a milliárdos tulaj fellövését, hogy Bezos a Blue Originnel július 20-ra tűzte ki a saját misszióját. Nyilván azért, hogy beelőzze őt.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×