Kiszivárgott az új League of Legends hős Vex, akit eddig még Norra néven ismertünk.

Korán leleplezték a következő League of Legends bajnokot, a komor mágust: az új Sentinels of Light kiszivárgásokból kiderült, hogy Vex – akiről korábban azt hittük, hogy a neve „Norra” – lesz a legújabb LoL karakter, aki a 11. szezonban debütál a Summoner’s Riftben.

Tavaly év végén a Riot Games azt ígérte, hogy minden, ami a League of Legends-szel kapcsolatos – események, bajnokok megjelenése és frissítések – egy egész játékra kiterjedő eseményhez, a „Sentinels of Light”-hoz fog kapcsolódni. Eddig betartották az ígéretüket: az új karakterek, Viego, Gwen és Akshan a Ruination történetének főszereplői.

Úgy tűnik, hogy a következő karakter is ilyen lesz; az új League of Legends-szivárgások révén végre megpillanthatjuk a „komor mágust”, akit először még 2020 júniusában teaseltek, bár azóta történt némi változás.

Íme minden, amit a LoL 157. bajnokáról tudunk

Ki az a Vex, a komor mágus?

„Vexről” egyelőre keveset tudunk.

Egy népszerű League-elmélet azonban kering, miszerint a Gloomy Mage Yuumi elveszett mestere. A yordle úgy tűnt el, hogy a Book of Thresholds (amin Yuumi repül) segítségével „teleportált egy veszélyes helyre”. A korai lore-morzsák és a Riot szivárogtatások szerint a karakter szeret felfedezőutakra menni „az anyagi és a szellem birodalmakban is”.

Egy korábbi teaser azt állította, hogy a komor mágus „inkább egyedül lenne”. A kísérő képi anyagok egy portált ábrázoltak Bandle Cityn kívül a Shadow Islesre, hasonlóan ahhoz, amit a Book of Thresholds esetleg megnyithat. Azóta a bajnok dizájnja (és talán a lore-ja) némileg módosult.

Vex azonban továbbra is egy Yordle lesz, akinek „nagy szerepe lesz Viego történetében”.

Állítólag Vex segített Viegonak a köd terjesztésében, amit el is hiszek, mivel szegény Vex nem tűnik a legboldogabb bajnoknak. Emellett a zöld és lila színek tematikája nagyon is hasonlít Viegora

A komor mágus „robbanásszerű” képességei

Vex kissé megváltozott az első teaser óta. Eredetileg úgy volt, hogy valamiféle „tüzes mágus” lesz. Ez a népszerű hiper-carry Kog’Maw-hoz tette volna hasonlóvá. A Riot fejlesztőcsapata azonban a tervezés közepén elfordult ettől az ötlettől, és Vex-et inkább egy „hagyományos burst mágussá” alakította át.

Van egy szeletnyi információ, amit Vex képességeiről tudunk. „Pokolian idegesítik a körülötte rohanó hiperaktív bajnokok. Ez elég ahhoz, hogy bosszússá váljon, és elkezdjen minden körülötte száguldozó, idegesítő boldogsággal teli életformát lecsapni, mint a bosszantó legyeket.” Valamiféle stun vagy lassítás talán? Még az is feltételezhető, hogy az árnyék erejét használja.

Vex LoL megjelenési dátuma

Vex-et valószínűleg nem fogjuk egyhamar látni; a Riot kissé hátrébb tolta a Gloomy Mage-et a LoL megjelenési sorrendjében, ami azt jelenti, hogy Akshan leelőzte a menetrendben.

Ryan „Reav3” Mirales vezető bajnok-producer a Redditen megerősítette, hogy Vex valóban része lesz a Sentinel of Light eseménynek a sztorin túl. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem sokkal Akshan után – aki július 22-én debütál -, még a folyamatban lévő Ruination esemény vége előtt láthatjuk őt megjelenni.

A Dexerto tippjei szerint Vex megjelenési dátuma a LoL 11.16-os patchjében lesz.

Nos kíváncsian várom az új bajnok bemutatóját, főleg a komor hangulata miatt – nagyon is hasonlít rám.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×