Soha nem kelt el annyiért egy játék, mint amennyit az egyik legrégebbi tökéletes állapotban megőrzött legelső The Legend of Zeldáért adtak.

A Nintendo különösen örülhet, hisze amellett, hogy a világ egyik legnépszerűbb és jövedelmezőbb videojátékos vállalata, a cég régi játékai sok esetben óriási értékkel is bírnak. Akkorával méghozzá, hogy a világ három legdrágábban eladott példányai mind tőlük származnak, melyek eddig a napig Super Mariok voltak.

Ezt a dicső hármast bontotta meg a vállalat egyik másik címe, az első The Legend of Zelda, amely most egy óriási rekorddal ünnepli a sorozat 35. születésnapját. Június 9-én ugyanis lezárult a Heritage aukciósház árverése, melyben az egyik legritkább bontatlan darabját sikerült elpasszolniuk az 1987-es Zeldának.

A The Legend of Zelda egyik legritkább darabja 870.000 dollárért, vagyis 254 millió forintért talált büszke gazdára.

 

Az aukció előtti estén egyébként még 110.000$-on állt, akkor meg is jegyeztem, hogy a következő licittel már bekerülne a top3-ba, de állapotából és ritkaságából adódóan várható volt, hogy utoléri az első helyezettet. Az eddigi csúcstartó az egyik legrégebbi kiadású, de tökéletes és bontatlan állapotú Super Mario Bros. volt, amiért korábban 660.000 dollárt fizettek.

Az első Zelda azonban nem csupán azért ért ennyit, mert az egyik legrégebbi tökéletes állapotban megőrzött példánya. A játék emellett egy kifejezetten ritka ’87-es „NES R” (a dobozon a „Nintendo Entertainment System” logó mellett megjelenő ® miatt) gyártásból származik, ami mindössze pár hónapig futott, ezért különösen kevés készült belőle. A videojátékos régiségekkel kiváltképp foglalkozó Heritage szerint ez az egyik legkorábbi árverésre bocsátott példány, amihez valaha közük volt.

Ennél csak egyetlen régebbi és hasonló állapotban megőrzött Zelda játék létezik, a „NES TM” verzió, ami nagy valószínűséggel nem mostanában kerül eladásra. De akkor, ha megtörténik, minden bizonnyal az lesz a következő rekorder.

via – Mashable

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×