Ez lehet a The Legend of Zelda sorozat legdrágábban eladott példánya, sőt, a világ második legdrágább Nintendo játéka.

A geek cuccok elárverezéséről is ismeretes Heritage aukciósház egy egészen különleges The Legend of Zelda példányt készül rekordáron eladni. A szóban forgó kiadás egy máig bontatlan átdolgozott darab, amit a játék megjelenése után egy évvel, 1987-ben kezdtek el gyártani, de mindösszesen néhány hónapig volt csak a gyártósoron.

A Heritage elmondása szerint ez a legritkább példány, ami Zeldából árverésre került az oldalon, sőt, a korábbi verzióból is csak egyetlen ehhez fogható példány létezik a világon. Mindez természetesen az árán is tökéletesen meglátszik, ugyanis

110.000 dolláron áll jelenleg az aukció, ami nagyjából 32 millió forintot jelent.

A 30+ milliót érő bontatlan Zelda kazi

 

A licit még nem ért véget, a következő ajánlattal viszont a Heritage Nintendo top3 rekordere közé kerülhet, megelőzve ezzel a második és harmadik helyen álló Super Mario Bros.-t, melynek érintetlen darabjaiért 110.150, illetve 2020-ban 114.000 dollárt – mintegy 35,6 millió forintot fizettek. A világ legdrágábban eladott videojátékkazettája ugyancsak a Heritage jóvoltából talált büszke gazdára, ami szintén egy bontatan Mario kazetta volt, melyet még áprilisban bocsátottak árverésre és végül egészen brutális 660.000 dollárért, vagyis 192 millió forintért vittek el.

A Nintendo kazetták azért is ilyen különlegesek, mert a 80-as években még közel nem volt akkora a játékipar mint manapság, ezért a játékokból is jóval kevesebb példány készült. Aki megvásárolta az nyilván azért tette, amiért ma is, mert játszani szeretett volna vele, így a legtöbb dobozos kiadás (mivel más nem is nagyon volt) használtan került továbbadásra. Néha azonban fel-fel tűnnek a fentiekhez hasonló tökéletesen érintetlen darabok is, melyek sokszor valóban elképesztő összegekért tudnak új gazdára találni.

A The legend of Zelda sorozat nem mellesleg idén ünnepli a 35. születésnapját, amit a Nintendo is megünnepel – még egy retro kézikonzolt is kiadnak a tiszteletére.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×