Nem olyan régen elhunyt az egyik legemlékezetesebb videojátékos blökijét alakító kutyus, River, akinek az emléke előtt a Microsoft és a Bethesda adománnyal tiszteleg.

Június végén különösen szomorú hírre ébredtünk, elhunyt ugyanis a rendkívül barátságos és emberszerető németjuhász, River, akiről egy az egyben a Fallout 4 közönségkedvenc négylábú segítőjét, Dogmeatet mintázták. River gazdája, Joe Burgess a stúdió egyik alkalmazottja volt, így Rivert tulajdonképpen az egész csapat ismerte és szerette, ezért nem olyan meglepő, hogy a gyászban valamennyien osztoznak.

A Microsoft ugyan nem olyan régen bábáskodik a Bethesda kiadója, úgy pedig a játékfejlesztő csapatok felett, mégis kötelességüknek érezték, hogy megfelelő módon tisztelegjenek az elhunyt kutyus emléke előtt.

Az Xbox-ágazat és a Bethesda közösen 10.000 dollárt, közel 3 millió forintot adományoztak a Montgomery County Humane Society-nek.

Az egyesület célja főként az, hogy megfelelő és szerető otthont találjanak olyan állatoknak, akik valamiért gazdi nélkül maradtak.

River valóban egy különösen fontos kutya volt a Bethesda fejlesztői számára, hiszen nem csak a küllemét, hanem kvázi a teljes személyiségét a játékba mentették. Megannyi viselkedésmintát tőle vettek alapul, kezdve a tárgyak keresésétől, egészen a mozgáson át, a tartásáig és a hangjáig mindent. Sőt, amikor a játékban Dogmeat előre szalad, majd megtorpan és hátranéz a játékosra is Rivertől származik, az ő szokása volt ez szinte minden séta és/vagy kirándulás közben, de ezen kívül is bőséggel találunk példákat.

2015-ben például egy rövid videót is forgatott erről a GameSpot (alább megnézheted), amiben bemutatják mennyire egyezik Dogmeat és River. Ennél tökéletesebb emléket pedig talán senki sem kaphatott volna.

 

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×