Mindig fájó halálhírről beszámolni, főleg akkor, amikor egy olyan ártatlan és barátságos szerzetről van szó, mint a Dogmeatet alakító River.

Egy kifejezetten szomorú hétfői napra ébredt a gamer közösség. Joel Burgess, a Fallout 4 egyik vezető fejlesztője egy posztban közölte, hogy elhunyt River, a német juhászkutya, aki nem csak a játékbeli legjobb cimboránk, Dogmeat fizimiskáját és hangját adta, hanem ő volt a legfőbb ihletője is.

Burgess a megemlékező posztjában nem árulta el, hogy miért távozott River, arról viszont beszélt egy kicsit, hogy mekkora hatása volt a játék készítésére. Elárulta például, hogy Dogmeat megannyi tulajdonságát és mozgását egy az egyben tőle kölcsönözték, de még a tárgyak elhozását és keresését/találását is ő inspirálta azzal, hogy a stúdióban mindenkihez odavitt valamilyen teljesen véletlenszerű cuccot.

A fejlesztő szerint eredetileg egy sokkal vérszomjasabb ebet terveztek a Fallout 4-be, viszont River személye szögegyenest megváltoztatta a dolgok menetét. Dogmeat játékosszeretete River emberszeretetéből fakad, aki a való életben is ugyanolyan kedvesen tekintett mindenkire, mint ahogyan a játékosokra is a képernyőkön keresztül. A roppant barátságos németjuhásznak még a Bethesda és maga Todd Howard is nagy rajongója volt, hiszen a Fallout 4 bemutatóján és azt követően is kiemelten sokat beszéltek róla.

River elvesztését talán az egész Fallout-közösség gyászolja, azt azonban igen kevés eb mondhatja el magáról, hogy egy játéknak köszönhetően halhatatlanná vált. Köszönjük neked, River!

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×