Összefog a videó- és társasjátékos ipar két óriása, a Blizzard és a Z-Man Games.

A gaming-iparág két nagyon fontos szereplője két nagyon népszerű címét házasítja össze. A Z-Man Games 2008-ban dobta piacra a Pandemicet, melyben a játékosoknak együtt kell legyőzniük egy, a potenciálisan a világ minden táján kitörő világjárványt. Az eltelt 13 évben aztán vagy 20 verzió, tematikus különkiadás és folytatás jött ki hozzá.

A covid-világjárvány pedig nyilván újra az érdeklődés homlokterébe tolta a játékot, így nem csoda, ha idén is jelent meg újabb rész. A Hot Zone – Europe, ami voltaképp egy kisebb, kompaktabb, vagyis hordozható változat. Ez egyébként még idén, várhatóan szeptemberig bezárólag megjelenik magyarul is, a játékcsalád hazai jogait birtokló Gémklub gondozásában.

Arról nem igazán van infó, hogy miért épp a Pandemic játékrendszerét választották a World of Warcraft: Wrath of the Lich King című társasjátéknak, de talán majd ha a szabályokról jönnek infók, ez is kiderül. Ami biztos, hogy az azonos című WOW-kiegészítőn alapul, de ez persze nem annyira meglepő. Az biztos, hogy az idén őszén érkező dobozban lesz egy warcraftos játéktábla, és persze lenyűgöző minik is.

Ez a Pandemic is jön idén magyarul, de majd csak a negyedik negyedévben:

Szovjet biológiai fegyver irtaná ki a fél világot a Pandemic: Legacy 0. évadában

 

×