1962-ben a CIA kideríti, hogy a szovjetek kifejlesztettek egy új biológiai fegyvert, mellyel akarják hozni a hidegháború végső megoldását.

Ezzel az alaphelyzettel indul az egy éve, a valóságos pandémiával az elképesztően felfutott Pandemic társasjátékcsalád Legacy szériájának előzményrésze. Mondjuk ez a játék addig is a kooperatív játékok egyik legismertebb és legnépszerűbb darabja volt, de mikor mindenki a valóságban kezdte el megélni, milyen az, amikor az egész világ egy betegséggel küzd, még nagyobb lett iránta az érdeklődés.

A legacy verziónak már két évada jött ki, ezekben négy vírus játékról játékra (hónapról hónapra) újabb városokat fertőz meg. Az idén a Gémklub jóvoltából magyarul is megjelenő nulladik évadban nem vírusok, hanem szovjet ügynökök fenyegetik a szabad világot.

Nem kell hozzá a Pandemic: Legacy első két évada, önállóan játszható kémes-thrilleres társasjáték, melyben minden rész – ún. játékülés – új kártyákat, szabályokat és feltételeket hoz, ami alapvetően befolyásolja a következő játéküléseket is.

A történet szerint a Pandemic: Legacy – 0. évadban a nagyszabású szovjet Medusa projekt ellen a CIA ügynökeként és orvosaiként kell felvenni a harcot, mégpedig – kooperatív játék lévén – közösen. Álnevekkel, precízen kidolgozott fake-karakterekkel járjátok be a világot, szövetséges és ellenséges helyeken egyaránt akciózva. A küldetésre egy évetek van. Ha buktok, a szovjetek kiirthatják a fél világot, akár Thanos csettintése, megnyerve ezzel a hidegháborút.

 

A társasjáték-kölcsönzőket nem érintik a lezárások:

Ha unod, ami otthon van, kölcsönözz társasjátékot!

×