A CD Projekt RED játékait mindig is szerették a modderek, akiknek köszönhetően a Cyberpunk 2077 azzá a játékká válhatott, amilyennek ígérték.

Tövig lerágott egy csont, de gondolom mindenki jól emlékszik a Cyberpunk 2077 megjelenésére, hiszen a játék olyan botrányos állapotban került konkrétan aranylemezre, amilyenhez foghatót tényleg csak ritkán láthatunk. A játék alapvetően remek lehetne, ha nem lenne tele irtózatos bugokkal, és ha minden rendeltetésszerűen működne, meg ha úgy szimplán befejezték volna.

A CD Projekt RED persze lelkiismeretesen dolgozik a javításokon, sőt, mostanra azért ímmel-ámmal játszható, de mint arra Tyler McVicker is rámutatott, a frissítésekkel – főleg a Day 1 patch-el – konkrétan tartalmakat vágtak ki belőle. Persze nem csak ez lett más, hiszen megannyi játékelemen és játékmenetbeli működésen is módosítottak, de a tényen túlzottan nem változtat: a Cyberpunk nem az a játék, amit ígértek.

A lengyel csapat szerencséjére az alkotásaik köré egészen lelkes modderek gyűlnek, legalábbis a The Witcher játékokkal ez a helyzet, melyekhez egészen elképesztő „nem hivatalos” tartalmak érkeztek. A legnagyobb mák talán az, hogy ez a tehetséges közösség a Vaják játékok után a Cyberpunkot is felkarolták, és munkájukkal tulajdonképpen befejezték azt, ami egyelőre még a stúdiónak sem sikerült.

A Cyberpunk 2077 köré egészen népes modder-sereg gyűlt, akiknek valamivel több mint fél évvel a megjelenés után több száz modot köszönhetünk. Ezek között természetesen akadnak olyanok, melyeket szimplán csak a hecc kedvéért készítettek, de bőséggel találni olyanokat, amikkel közel azzá a játékká varázsolhatjuk PC-n a CDPR balul elsült RPG-jét, amilyennek ígérték.

Mindösszesen 100+ modot kell hozzá letöltenünk, de higgyétek el: nagyon megéri.

Ezek között akad olyan, ami az összes NPC-nek háttérsztorit ad, van olyan, ami tényleges előnyökkel és hátrányokkal ruházza fel az életutakat, van, amelyik ténylegesen megjavítja a rendőröket, a vezetést, a mesterséges intelligenciát, a futást és becsúszást, a fegyvereket és sok-sok-sok mást, de akadnak olyanok is, amik a kivágott tartalmakat állítják vissza – javítva.

Egy szó mint száz, a modderek lassan tényleg megcsinálják a teljes játékot. A legjobb pedig, hogy a fent említett Tyler McVicker minden szükséges – és opcionális – modot összeszedett egyetlen dokumentumba, ahol mindent csoportosítva és leírással ellátva megtalálunk. Ezeket letöltve pedig egy teljesen új Cyberpunk képe rajzolódik ki, egy olyané, amilyet valóban kár lenne kihagyni.

A dokumentumot ide bökve éritek el, minden modhoz linket is találtok.

Az alábbi videóban pedig Tyler beszél a modokról és a változtatásokról:

 

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×