Úgy tűnik, hogy Kínában hamarosan még hatékonyabban ellenőrzik, hogy a kiskorúak játszanak-e akkor, amikor nekik nem lenne szabad.

Sokat írtunk már korábban arról, hogy Kínában igen szigorú szabályozás él a kiskorúak játékidejére vonatkozóan. Az országban az elmúlt években a játékfüggőség visszaszorítására számtalan intézkedést vezettek be. Kínában a kiskorúak számára este 10 és reggel 8 óra között tiltott a játék, aminek megszegése komoly büntetéssel járhat. Ráadásul minden játékra valódi névvel és állami azonosítóval kell regisztrálni. Ebben az országban ezt olyan komolyan veszik, hogy játékfüggők számára már katonai táborok is létrejöttek, ahol testedzéssel igyekeznek kiverni belőlük a játékszenvedélyt. Azok számára, akik ezt a rendszert eddig kicselezték, és játszottak éjjel, azokra szomorú jövő vár.

A Tencent ugyanis arcfelismerővel buktatja le a törvényszegő játékosokat.

 

A Tencent nemrég ugyanis olyan arcfelismerő rendszert készített, ami megakadályozza, hogy a kiskorúak éjjel elővegyék a játékot. A „Midnight Patrol” nevű rendszer egy adatbázis segítségével ellenőrzi az arcokat.

„Arcfelismerést indítunk a valódi nevekkel bejegyzett fiókokon, ahol éjszakai játékot észlelünk” – idézi a Tencent nyilatkozatát a Sixth Tone hírügynökség.

„Aki ezt elutasítja (vagy sikertelen), azt automatikusan kiskorúként kezelik, majd a játékegészségügy függőségellenes szabályozása alapján offline állapotba kerül.”

 

A rendszer kezdetben több mint 60 népszerű játékre terjed ki, köztük ilyen a Honor of Kings és a Game for Peace. Mindez egyébként azt is lehetővé teszi a Tencent számára, hogy tudják: ki mikor és mennyit játszik játékokkal. Kínában tehát automatizálták a szigorú ellenőrzést, ami még inkább megnehezíti a fiatal játékosok életét.

Te mit tennél, ha ilyen módon szabályoznák és ellenőriznék, hogy mikor és mennyit játszol?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×