A Windows 11 megjelenése rengeteg „örült tudóst” sarkalt a kisérletezésre, de ki gondolta volna, hogy még a Crysis is elfut egy okostelefonon?

Jelenleg nem úgy tűnik, hogy a Microsoftnak szándékában állna a készülő Windows 11-et mobiltelefonokra is átültetni, miután 2017-ben befagyasztotta korábbi okostelefonos vállalkozását. De ez nem akadályozta meg a nagyközönséget abban, hogy kipróbálják magukat. Hiszen volt egy állat, aki egy régi Nokiára is felhúzta a Windows 11-et.

A Windows 11 a megszokott x86-os asztali CPU-k mellett az ARM processzorokat is támogatja, szem előtt tartva a rendkívül hatékony Snapdragon-alapú laptopokat.

Így a Renegade projekt részeként sokkal könnyebbé válik az operációs rendszer ARM-alapú telefonokra történő portolása.

A Youtuber edi194 bemutatta a Windows 11 flashelésének folyamatát egy OnePlus 6T-re, a szokásos Android operációs rendszert lecserélve a Microsoft legújabb verziójára. Mivel az OS-t úgy tervezték, hogy a legjobb játékmonitoron, és nem egy 6 hüvelykes telefon képernyőjén használják, nem skálázódik jól. Ezért néhány olyan megszokott funkciót is visszavesz, amit egy okostelefontól elvárnánk mind például, hogy nem lehet telefonálni róla. Az a tény azonban, hogy egy asztali operációs rendszer sikeresen fut egy apró mobileszközön, elég izgalmas, és valahol a Windows Phone 11-nek is teret enged.

Viszont most jön az igazán izgalmas rész!

A projekt mögött álló fejlesztők összeállítottak egy listát is a legjobb PC-s játékokról, amelyeket megpróbáltak futtatni a OnePlus telefonon – és igen, a Crysis is futtatható, bár csak 20fps-el. Az olyan, kevésbé „gépigényes” címek, mint a Left 4 Dead 2 meglepően jól futnak, magas beállítások mellett 1080p-nél 40 FPS körül.

Renegade project tesztelt játékai

Továbbá vannak olyan klasszikusok is, mint GTA SA, Need for Speed Most Wanted (2005), Quake III Arena és még sok más!

 

Bár a Microsoft jelenleg nem tervezi a Windows-alapú telefonok visszahozatalát, ez még változhat. A legjobb játékbillentyűzet és a legjobb játékegér csatlakoztatásával egy ARM-alapú Windows 11-es telefon külső kijelzőre csatlakoztatva könnyen asztali élményt nyújthat.

Mit gondoltok, újra lehetne éleszteni a Windows alapú telefonokat?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×