Van remény a régi hardverek tulajdonosainak is.

A Microsoft múlt héten leplezte le a legújabb operációs rendszerét, mely a Windows 11 nevet viseli és 2021 végén, 2022 elején érkezhet majd a boltok polcaira. Rengeteg hasznos újdonsággal bővült a rendszer, de sajnos ennek megvan az ára is. A Microsoft állítása alapján 8. generációs Intel és 2. generációs AMD/Ryzen processzoroknál régebbi gépeken el sem indul a Windows 11.

Nos, akkor ideje venned egy régi Nokiát!

 

A fenti videó feltöltőjének egy nap alatt sikerült portolnia az újdonságot a 2015-ben megjelent Nokia Lumia 950 XL telefonra. A Nokiában duruzsoló Snapdragon 810-es SoC lapka kicsit nyögvenyelősen, de gond nélkül futtatja az operációs rendszert. Ha valahogy működésre sikerülne bírni az Androidos appok emulálásának lehetőségét, akkor gyakorlatilag két OS előnyeit élvezhetnénk a telefonon.

Időközben a Microsoft bejelentette, hogy vizsgálja az első generációs Ryzen és 7. generációs Intel processzorok támogatottságát, így talán nincs minden veszve. Abban is biztosak lehetünk, hogy némi „tákolással” ennél régebbi gépekre is felmegy majd a Windows 11, de az nem biztos, hogy túl biztonságos lesz.

Ti kipróbáltátok már a Windows 11-et?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×