A Valorant és a League of Legends fejlesztője úgy gondolta, megsegíti a tartalomgyártók életét némi no copyright zenével. Egy egész album készült.

Az utóbbi években a Twitch és a Youtube platformokon egyre inkább elszabadult a pokol a jogdíjas zenei követelések miatt. A zenei kiadók ugyanis szeretnék visszaszorítani az illegális zenelejátszást, különösen az élő műsorok esetében. Tavaly a Twitchen hatalmas bannhullám indult, ami miatt számtalan kisebb és nagyobb csatorna került tiltásra a platformon, köszönhetően annak, hogy a közvetítésekben jogdíjas zene szólalt meg.

A Riot Games most a tartalomgyártók segítségére siet.

Napokkal ezelőtt ugyanis a Valorant és a League of Legends fejlesztője egy külön Youtube csatornát indított, Riot Games Music néven. Itt jelenleg egyetlen videó található, ám az több mint 1 óra és 40 perces. A videóban összesen 37 olyan dal található, ami biztonságosan lejátszható a streamekben, anélkül, hogy aggódni kéne a DMCA követelések miatt.

 

„A Sessions egy zenegyűjtemény, amelyet számos tehetséges zenésszel együttműködve hoztunk létre, és amelyet mindenki felhasználhat a saját tartalmaihoz anélkül, hogy a szerzői jogok megsértése miatti figyelmeztetések miatt kellene aggódnia. Részletek és letöltés: sessions.riotgames.com” – olvasható a leírásban.

Ez valóban segítség lehet azoknak, akik a streameket szeretnék zenével feldobni. Az biztos, hogy ha ezeket használjátok, nem fognak tiltani. Köszönjük Riot!

Neked hogy tetszenek a dalok?

A borítókép illusztráció.

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×