A lassan tíz éves CS:GO mindig erősen tartotta magát, ám lehet itt az idő a váltásra?

A CS:GO átlagos játékosbázisa február óta csökken, de júniusban 16,75 százalékkal esett vissza – ez a második legnagyobb csökkenés, amit 2018 áprilisa óta valaha is regisztráltak a SteamCharts szerint.

A számok egyértelműen azután estek vissza, hogy a Valve június 4-én elkezdett pénzt kérni a CS:GO Prime meccskereséshez való hozzáférésért.

Az új játékosoknak 15 dollárért kell megvásárolniuk a Prime státuszú frissítést. A játékosok egy része ünnepelte a változást, mert a CS:GO Prime meccskeresésben túl sok csaló volt, akik a játék szintjeinek darálásáért kapták meg a Prime státuszt. A CS:GO májusban átlagosan 659 888 játékost számlált, ami júniusban 549 347 átlagos játékosra esett vissza.

Ez a hatalmas játékosbázis-csökkenés aggasztó jel a CS:GO számára. Mivel a Valve még nem vezette be a Source 2-t, addig a Riot Games saját FPS játéka a VALORANT továbbra is több játékost vonz minden régióban, mivel sokkal érdekesebb élményt nyújt az új játékosoknak. A Valve nemrég változtatta meg az Active Duty pályakészletét, 2019 márciusa óta először, májusban a Train helyett az Ancient került be. De biztos, hogy ez nem lesz elég a játék megmentésére…

Nem mellesleg a  CS:GO világának két nagy neve is bejelentette, hogy más utat választ. Markus „Kjaerbye” Kjærbye és Nathan „NBK” Schmitt bejelentették, hogy elhagyják a kompetitív CS:GO-t, és vagy visszavonulnak, vagy egy új játékhoz csatlakoznak. Ez is valószínűleg egy újabb ok a játékosok létszámcsökkenésében

NBK egy kisfilmmel jelentette be a távozását a CS:GO-tól.

 

Meglátjuk, hogy a CS:GO a következő hónapokban tovább veszíti-e a játékosokat, különösen az október 23. és november 7. között zajló PGL Stockholm Major alatt. A Major általában több alkalmi játékost vonz a játékhoz, de lehet, hogy ezúttal ez nem lesz elég. Vagy ez csak egy átmeneti állapot?

Mit gondoltok, mire van szüksége a CS:GO-nak ahhoz, hogy újra érdekes legyen?

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×