A Faze Clan azt mondja, hogy „határozottan elítélik a közelmúltbeli viselkedésüket”.

A múlt hónapban a Faze klán négy tagja – Kay, Jarvis, Nikan és Teeqo – egy hihetetlenül érdekes kriptopénz-akció marketing szakaszában voltak, mostanra pedig megvált tőlük a Faze klán.

Az egész történet így szól:

Júniusban megjelent egy „Save The Kids” nevű kriptopénz token – digitális valuta a blokkláncon, amellyel kereskedni vagy befektetni lehet. Az ehhez hasonló kriptoeszközök egyre gyakoribbak, különösen az olyan kriptók viharos felemelkedése után, mint a Dogecoin és a változékony, de népszerű Bitcoin.

Ami ezt a konkrét tokent megkülönböztette, az az volt, hogy azt ígérte a felhasználóknak, hogy a bevétel 1 százalékát jótékony célra fordítják. A „Save The Kids” egy sor influencer nagykövettel is érkezett, köztük Ricegum és Faze Nikan, akik megosztották rajongótáborukkal a fejlesztés és a kibocsátás híreit.

Az interneten a Save The Kids neve gyorsan átalakult Scam The Kids-re

Ami ezután történt, ismerősen hangzik mindenkinek, aki mostanában követi a kriptohíreket: az érme értéke egy-két napig szilárdnak tűnt, hogy aztán zuhanásnak induljon. Aki tokeneket vásárolt hamar elveszítette a pénzét – az érték körülbelül egy pennyről egy tized pennyre esett vissza.

A rajongóik közül rengetegen pumpáltak pénzt ebbe a kriptóba, azt hitték, hogy a befektetésüket védi az azt támogatók magas profilja, csakhogy a pénzük szinte egyik napról a másikra eltűnt.

Az egyik Faze tag, Kay, a Twitteren bocsánatot kért a rajongótáborától a Save The Kids összeomlását követően, írva: „Szeretném, ha mindannyian tudnátok, hogy nem volt rossz szándékom ezzel, hogy bármilyen kripto alt érmét népszerűsítsek. Őszintén és naivan azt hittem, hogy mindannyiunknak van esélyünk nyerni. Nem ellenőriztem semmit a csapatommal, és most már tudom, hogy kellett volna”.

Vegyük figyelembe az utolsó részt, ahol azt mondja, hogy nem „vizsgálta meg ezt az egészet a csapatommal”. Kiderült, hogy senki sem tette. A valuta összeomlását követően a Faze klán gyorsan lépett és kirúgta Kay-t és megvált pár más tagtól is.

Faze közleménye így szólt:

Úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk Kay-t a FaZe klánból, és további értesítésig felfüggesztettük Jarvist, Nikant és Teeqo-t. A FaZe Klánnak abszolút semmi köze nem volt tagjaink kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységéhez, és határozottan elítéljük a mostani viselkedésüket.

Nos ez elég furán hangzik, hogy semmi közük nem lett volna hozzá. Valószínűleg ez mind csak kárelhárítás.

Mit gondoltok erről az esetről, lehet egyáltalán bízni az ilyen híresebb emberek által reklámozott kriptokba?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×