Igen, az esport mára kinőtte magát a több százezres nézettségeivel a rengeteg szponzorral, de most nézzük meg a kicsit kisebb és bizarrabb versenyeket.

Mi a kedvenc esport játékod? Overwatch? League of Legends? Valorant? Bármi legyen is az, fogadok, hogy veled együtt több millióan nézik, és az egyik „nagy” sportágnak számít. Nos, ma a kicsikkel fogunk foglalkozni. Azokat a furcsa és valószínűtlen esport szcénákat vesszük elő, amelyeknek látszólag nem kellene létezniük, de mégis léteznek. És elképesztőek.

Ugorjunk is egy fejest a legfurcsább esportok világába!

Farming Simulator

Igen, a Farming Simulator is lehet esport. Arról már írtunk nektek, hogy online is lehet nyomni multiban. De 2019-ben megtartották az első Farming Simulator Leauge-et. A szabályok egyszerűek: két 3 fős csapat egymás ellen játszik és a cél minél több búzát aratni és bálává alakitani 15 perc alatt.

 

Természetesen mint minden esportban itt is vannak pickek, bannok és még meta is létezik!

Shrek SuperSlam

Igen, jól hallottátok, Shrek. Hogy miért? A válasz egyszerű: mindenki szereti a zöld mocsárban élő ogrét. Lehet a filmek miatt, a mémek miatt, vagy a szörnyű rémálomgerjesztő YouTube videók miatt.

 

Clone Hero

A Clone Hero a Guita Hero replikája, amit úgy modoltak, ahogy akarták. Amikor az eredeti Guitar Hero megjelent, hatalmas siker volt, emlékszem az akkori általános iskolás barátaim nyaggatták a szüleiiket, hogy vegyék meg nekik karácsonyra, vagy bármilyen alkalomra. Természetesen én is kipróbáltam, de annyira béna voltam, hogy inkább maradtam az FPS játékoknál.

De mivel esportról van szó, ezért itt is a videó, ami egy versenyt mutat be a Custom Songs Central szervezésével.

 

Catherine

2011 Februárján megjelent játék egy eleinte egy Singleplayer puzzle játék volt egy érdekes sztorival fűszerezve. De a lényeg a puzzle részen van. A játék egy multiplayer játékmódot is tartalmazott, aminek a lényege egyszerű volt, de a mechanika a játék mögött annál nehezebb.

 

A cél a „torony” tetejének az elérése blokkok mozgatásával, de most jönnek a csavarok: mivel 1v1 a játékmód, igy az ellenfeled beletud szólni a blokkjaid elrendezésébe, illetve fordítva. Emellett van 3 képesség is, amivel taktikázhatsz.

Shaq Fu

Shaq Fu egy 2D verekedős játék, ami 1994 október 28-án jelent meg és a megjelenéskor mindenki „utálta”. Az ok pedig a túl animált karakterek, a nehézkes játékmenet volt, erre rá még azt is mondtak, hogy egyszerűen csak unalmas.

De valahogy mégis sikerült több versenyt is összehozni.

 

Nézzetek bele a videóba mindenképp, hátha észrevesztek valami érdekességet.

Geoguessr

A GeoGuessr egy svéd informatikai tanácsadó, Anton Wallén által tervezett, webalapú földrajzi felfedező játék. A játék 2013. május 9-én jelent meg. Célja, hogy a játékosoknak csak a látható nyomok segítségével kell kitalálniuk, hogy hol helyezkednek el a földön.

A honlapot a megjelenést követő egy héten belül naponta több százezer ember látogatta meg.

 

A GeoGuessr Esports YouTube csatornája még a mai napig él és virul, reguláris feltöltésekkel.

Hát, mit ne mondjak, a furábbnál furább esportok is léteznek, bár jó kiszakadni egy kicsit az unalmas több száz ezer dolláros versenyekből és akár elfogadni azt is, hogy egy mémnek hatalmas ereje van.

Ti ismertétek bármelyiket is, vagy van olyan, amit ismertek és nem szerepel a listán?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×