A mentősök, a rendőrök és a tűzoltók is a helyszínre siettek, de egyelőre nem tudják megmondani, hogy mi okozhatta az új Tesla pusztulását.

Éppen csak megjelent a Tesla legújabb elektromos járgánya, a Model S Plaid, máris drámai hangvételű cikkek születnek róla. Június 29-én este 9 óra tájékán egy igen különös bejelentés érkezett a pennsylvaniai Haverford tűzoltóságára. A bejelentő ugyanis egy lángoló Teslát vélt felfedezni, ami éppen leirányította magát az úttestről.

A Gladwyne-i tűzoltóság is részt vett az oltásban, a kikerült jelentésből pedig kiderül, hogy az oltás mintegy 90 percen keresztül tartott, a tűz okát azonban nem sikerült még megállapítaniuk. Az oltási munkálatokról képeket is megosztottak, melyeken jól látszik, hogy az új Tesla valósággal a földdel lett egyenlő.

A legrejtélyesebb dolog azonban az, hogy a Teslában senki sem ült, a hatóságok pedig egyszerűen nem találják az autó gazdáját.

Az Electrek portál itt megjegyzi, hogy egyáltalán nem gyakori, hogy egy elektromos autó így kigyulladjon – még nagyobb sebességű baleset esetében is ritka -, sőt mivel senki nem ült az autóban könnyen meglehet, hogy szándékos gyújtogatásról van szó. A Tesla ugyanis nem képes az önvezetésre, kizárólag a „Smart Summon-nal”, de ebben az esetben is kis sebességgel, kis távon halad a tulajdonos felé, míg a vezetés rásegítés is csak a sofőr jelenlétével használható.

Sőt, korábban Elon Musk is azt nyilatkozta, hogy a Tesla Model S Plaid kiszállításaival egy kicsit késni fognak, ugyanis minden autó biztonsági átvilágításon esik át az újabb típusú akkumulátorok miatt.

UPDATE: A Reuters legfrissebb információi szerint az autóban ült a tulajdonos, amikor az kigyulladt, aminek az ajtaja nem nyílt ki. Nem sokkal a robbanás előtt sikerült erővel kijutnia a Teslából, ami ezután még métereket haladt tovább a sofőrje nélkül. A Tesla nem kommentálta a hírt, amint megteszik frissítjük a cikket.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×