Elon Musk bemutatta a legújabb Tesla modellt, ami tökéletesen futtatja a Cyberpunk 2077-et.

Elon Musk csütörtök est bemutatta végre a Tesla Model S „Plaid” névre keresztelt új elektromos autó modellt, ami állítólag 2 másodperc alatt képes 0-100 km/órás sebességre gyorsulni. De mi ez ahhoz képest, hogy az új járgányba egy olyan erős „számítógépet” rakott, ami gond nélkül megbirkózik a legendásan rosszul optimalizált Cyberpunk 2077-tel?!

Bizony, Musk tényleg megcsinálta a személyes álmát, amit korábban ígérgetett, és az új Teslában már Cyberpunkot is játszhatunk.

Soha nem volt még olyan autó, amely a legmodernebb infotainmenttel rendelkezett volna” – mondta Musk. „Ez a gép egy PlayStation 5 szintjén van. Gondoljunk csak egy olyan jövőre, ahol az autót gyakran robotpilótával használjuk. A szórakoztatás akkor egyre fontosabb tényező lesz, az utasok filmeket akarnak nézni, játékokkal akarnak majd játszani és internetezni. Ezeket mind tudni fogja.” – magyarázta, majd bemutatta, hogyan is működik mindez a gyakorlatban.

Magas felbontás mellett 60 FPS-el fut a Cyberpunk egy Tesla Model S-ben.

 

Mindez persze rendkívül jól hangzik, az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a tényleges önvezetéstől még rendkívül messze vagyunk. Musk ugyanis az ilyen eseményeken és néhány posztjában is rendre azt állítja, hogy a teljes önvezetés már csak egy karnyújtásnyira van, sőt, még idén megérkezhet az arra alkalmas autóiba, valójában viszont a Tesla szakemberei szerint ez egyáltalán nem igaz.

Nem csak a megfelelő engedélyek beszerzésétől és tesztektől állnak még távol, de a mesterséges intelligencia sem tart azon a szinten, amelyre biztonságosan rá lehetne bízni az utazást – főként úgy, hogy a legtöbb helyen nincs is kialakítva hozzá a megfelelő infrastruktúra.

A Tesla autóinak szórakoztatási funkciói mindenesetre már készen állnak rá, addig pedig majd játszunk a parkolóban és a garázsban.

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×