A Warzone játékosok és streamerek arra kérik a Raven Software-t, hogy legyen egy olyan rangsorolt mód, mint ami az Apex Legends-ben vagy a Fortnite-ban található.

A Warzone vitathatatlanul a legnépszerűbb battle royale játék a világon, de a játékosok arra kérik a Raven Software-t, hogy lopjon el egy ötletet a rivális Apex Legends-ből. Érdekes kérésnek tűnik, de lehet, hogy sok problémát megoldana.

Rengeteg többjátékos játék használ rangsorolt módot, hogy a játékosok megtudják, hogyan állnak a hasonló szintű játékosokkal szemben. A BR játékokban azonban a rangsorolt módok kicsit ritkábbak, mivel a mérkőzéseken a magas játékosszám miatt nehéz megítélni a játékosok képességeit. Emellett nehéz hasonló szintű versenyzőkből álló lobbikat összeállítani.

Termesztésen nem lehetetlen. Az egyik játék, amely ezt sikeresen megvalósította, az Apex Legends.

Az Apex Legends rangjai

A rangsorolt ligák lehetőséget adnak a játékosoknak, hogy valóban próbára tegyék tudásukat, hasonló tudású játékosok ellen.

Most a Warzone játékosai arra kérik a Raven Software-t, hogy valami hasonlót valósítson meg.

Egy streamer, JoeWo is támogatja az ötletet. Úgy gondolja, hogy lenne miért játszani és grindolni, ha a különböző rangokért kompenzációt kapnának a játékosok, mint például: calling card-okat, emblémákat vagy akár skineket is.

A tweetre érkezett reakciók rendkívül pozitívak voltak, a Warzone rajongók azzal érveltek, hogy nem lenne nehéz megvalósítani. Mivel a CoD-játékok, mint a Warzone, a háttérben képességalapú matchmakinget használnak a lobbik létrehozására, így már most is van egy olyan rendszerük, amely a hasonló képességű játékosokat csoportosítja.

Itt is látható, hogy az Apex Legends meg is ajándékozza a jól teljesítő játékosokat

Bár mindenki tudja, hogy ezeket a lobbikat sokszor manipulálják és nem is a megmegfelelőbben működődnek.

A Black Ops Cold War is tartalmazta a League Play-t a többjátékos módban. Tehát ez is egy olyan rendszer, amelyet kisebb léptékben vezettek be, vagyis a Ranked Play alapjai már megvannak. Ezt elméletileg csak át kellene alakítani őket, hogy a Warzone esetében is működjenek.

Természetesen volt némi aggodalom azzal kapcsolatban, hogy a gyakorlatban hogyan működne a rendszer. Nem titok, hogy a Warzone-ban rengeteg problémát okoznak a csalók. Ezért sokan azzal érveltek, hogy hatékony anticheat nélkül a rankedet elárasztanák a csaló játékosok. Ez még jobban felbosszantaná az embereket, hiszen egyfajta tétről lenne szó.

Bár a Raven elméletileg arra törekszik, hogy megpróbálja felszámolni a csalással visszaélő játékosokat, a játékban a csalás elleni védelem hiánya és az a tény, hogy a játék ingyenesen játszható, rengeteg tisztességtelen embert vonz. Így szinte lehetetlen egy rangsorolt játékmódról beszélni, míg ezek a problémák fennállnak.

Ti mit gondoltok, milyen hatással lenne a játékra egy rangsorolt mód?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×