A TeamGroup szinte megállíthatatlan, lehet szó SSD-ről, SD kártyáról vagy RAM-ról.

2020 végén a TEAMGROUP együttműködési megállapodást kötött a vezető DRAM ostyagyártókkal, és elkezdett dolgozni a DDR5 technológián. Azóta a TEAMGROUP a DDR5 modulok kutatásának és fejlesztésének szentelte magát. Együttműködve a különböző nagy alaplapgyártókkal, hogy minden egyes K+F fázisban átfogó tesztelésen menjen keresztül, és az iparágban valaha látott legmagasabb minőségű termékeket szállítson.

A TEAMGROUP ma az iparág élére áll, mivel bejelentette a világ első asztali számítógépekbe szánt DDR5 memóriamodulját. A TEAMGROUP ELITE U-DIMM DDR5-nek a hivatalos bevezetését.

A TEAMGROUP ELITE DDR5 memóriamodul kezdeti bevezetése 16 GBx2 kapacitású, 4800 MHz-es frekvencián, 1,1 V CL40-40-40-40-77 feszültséggel támogatja. A DDR4 generáció maximális 3200 MHz-es szabványos frekvenciájához képest a DDR5 akár 50%-kal is növelheti a sebességet.

Ám igen de az első probléma az árral van, mivel kétszer annyiba kerül mint a DDR 4-es társai. A 32 GB-os készlet közel 120 ezer forintba kerül.

ELITE U-DIMM DDR5

Az alacsony 1,1 V-os feszültség az előző generációhoz képest is energiatakarékosabb; a memóriamodul minimális zajinterferenciájának biztosítása érdekében az energiagazdálkodás az alaplapról a memóriára kerül át egy további energiagazdálkodási IC-vel (PMIC) a hatékonyabb rendszerterhelés-szabályozás érdekében.

Az ELITE DDR5 leghihetetlenebb jellemzője, hogy a DDR4 16 bankját megduplázza a DDR5 32 bankjára, hogy javítsa az IC szerkezetét, és így kétszeres hozzáférhetőséget biztosítson. A DRAM IC-be épített on-die ECC (hibajavító kód) is rendelkezésre áll a DRAM-egység önjavítására, így biztosítva, hogy a DDR5-öt használó DRAM-rendszerek magasabb szintű stabilitást érjenek el.

A memóriamodul az Intel 600-as sorozatú, DDR5-kompatibilis alaplapokhoz alkalmazható. Ami viszont szeptemberig nem lesznek elérhetőek, szóval hiába van menő DDR 5-ös RAM-od, ha nincs hozzá se alaplapod se processzorod.

Ez azt jelenti, hogy az új memóriákhoz új alaplapra és processzorra lesz szükséged. Ami az AMD oldalt illeti kissé le lesznek maradva, hiszen csak jövőre a Zen4-el lesznek kompatibilisek.

A TEAMGROUP DDR5-ös memóriamodulja már néhány napon belül kapható lesz világszerte. A termék első körben az Amazon US, a Newegg, az Amazon Japan és a különböző európai nagy EC platformok polcaira kerül. Gamerek, készüljetek fel a következő generáció első ízelítőjére, és élvezzétek az új DDR5-korszak dicsőségét a TEAMGROUP-al.

Mit gondoltok, ez tényleges nagy előrelépés lesz a gamer világon belül is?

Amint lesznek teljesítménnyel kapcsolatok számok, mindenképp beszámolunk nektek róla.

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×