Jövő héten a retro játékokért rajongók és érdeklődők számára ad ingyen két egészen kiváló alkotást az Epic Games Store.

Nem szabad, nem illik és egyáltalán nem is életszerű elvárni az Epic Games-től, hogy hetente vágjanak a játékosok után valamilyen AAA-s játékot – főleg olyan ajándék-dömping után, mint amilyet az utóbbi hetekben tartottak. A nyárba fordulva pedig az Epic Games Store is egy kis nyugodalomba vált át, és a nagyságról a nettó szórakozásra helyezi a hangsúlyt.

De, hogy senki ne érezze rosszul magát, úgy döntöttek, hogy hetente két játékot is nekünk ajándékoznak. Ezen a héten például – egészen csütörtökig bezárólag – a világ első számú kooperatív főzős mókáját és egy kiváló roguelike akció-platformert lehet teljesen ingyen a játéktárunkhoz adni.

No, de ahogyan csütörtökre fordultunk és elérhetővé vált a fenti két ingyen játék, illetve és nem mellesleg véget ért a Mega Sale is. Ugyanezzel a mozdulatsorral lerántották a leplet a következő heti ajándékokról is, melyeknek a retro kedvelők különösen fognak örülni, mert két kiváló múltidézőhöz lesz szerencsénk.

Jövő héten, pontosabban június 24-én csütörtökön a legendás klasszikus előtt tisztelgő Sonic Mania, és a 16-bites versenyjátékok szellemében készülő Horizon Chase Turbo lesz ingyenesen bezsákolható az Epic Games Store-ból.

A Sonic Mania, mint említettem egy igazán különleges főhajtás a 90-es évek kultikus Sonic játékok előtt. A grafika és a játékmenet is ennek jegyében öntött formát, tökéletesen megidézve azokat a gyerekkori órákat, amikor a katódcsöves tévé előtt a szőnyegen kuporogva játszottunk a Genesisen.

 

A Horizon Chase Turbo hallatán a laikusok és az ingyen-cápák nyilván fanyalognak, azonban a 90-es évek gamere minden bizonnyal különösen jól fog vele szórakozni. Legalábbis akkor, ha szerette az ugyancsak 16-bites érában született versenyjátékokat. Korszerűbb grafikával, de a HCT egy kiváló főhajtás a Top Gear, a Lamborghini, az Out Run, a Lotus Esprit Turbo Challenge és még nagyon sok más legenda előtt.

 

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×