Olyan mint a Pokémon, csak pokélabdák helyett gránátokkal dobálózhatunk az aranyos lényekre.

Nagyon nem is tudom értelmezni azt a japán játékot, amit még az Indie  Live Expon mutattak be. Ahhoz persze már hozzászokhattunk, hogy a világ ázsiai féltekén jobbról is, balról is érkeznek a Pokémon utánzatok, legyen szó animéről, mangáról, vagy alkalomadtán videojátékról, de a Palworld mindenen (is) túltesz.

A Palworld értelmezésének legnagyobb hátráltatója – ami egyben legegyedibb aspektusa is, hogy ugyan tagadhatatlanul Pokémon ihletésű (de inkább másolású) lényekkel tölti meg a meseszerű világát, a pokélabdákat azonban lecserélték lőfegyverekre. Igen, jól olvasod, pisztolyokra, gépfegyverekre és sniperekre.

A játék előzetese meglehetősen barátságosan kezdődik. Mondhatni semmivel sem tűnik ki az átlag Poké-másolatok végeérhetetlen sorából, aztán alig fél perccel később egy teljes stílus és identitásváltást láthatunk. Jól sejted, ekkor kapják elő a karabélyokat, amikkel aztán szüntelen ritkítják az ellenfelek sorait, sőt, még azt is láthatjuk, hogy a szörnyekre is fegyverekkel kell vadásznunk.

A videó legszívbemarkolóbb jelenete talán az, amikor a kis aranyos lényeket egy gyártósor mellett látjuk, szomorúan M4-es puskákat összerakni.

 

Tényleg nehezen találok szavakat arra, amit itt láthatunk, ami úgy gondolom azért is problémás, mert így elég nehéz belőni a célközönséget is. Jó, mondjuk azt elismerem, hogy közel sem ez a legbizarrabb játék a világ onnansó részéről, sőt, felénk is találni hasonlókat, mint például az éppen új játékmotort kapó démonölős-ördögűzős-megváltogatós Jézus szimulátor (ahogy mi csúfoljuk).

A móka kedvéért persze megérhet majd egy-két próbát a „szuperfunnak” tűnő Palworld, ami a fejlesztők ígérete szerint valamikor 2022-ben jelenik meg a Steamen.

Te mit szólsz a játékhoz? A Pokémon fegyverekkel elég lehet a sikerhez?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×