Új motort kapott a Jézus szimulátornak becézett bibliai témákat boncolgató I Am Jesus Christ, méghozzá a legújabb és legmodernebb, újgenerációs Unreal Engine 5-öt.

Egyáltalán nem titok, hogy jómagam már kínomban röhögök az I Am Jesus Christ-on, és nem feltétlenül a vallásos tematikája miatt. Azzal ugyanis egyáltalán nincsen probléma, ha valaki ilyen formában próbálja megszólítani a vallásért egyáltalán nem érdeklődő fiatalokat, mellyel egyúttal a hívőknek is remek szórakozást nyújt.

Persze csak akkor, ha a játék alapötlete és a kivitelezés is nagyjából rendben van, ami a – ki tudja mikor érkező – Jézus szimulátorról közel sem mondható el. Ha a játék 20 éve jelent volna meg sem lenne egy jó portéka, 2020-ban, amikor először bejelentették pláne nem, de az újabb konzolgeneráció hajnalán 2021-ben meg kifejezetten kabaré.

A játék maroknyi fejlesztője azonban a már-már viccbe forduló kritikák ellenére sem veszíti lelkesedését, akik most úgy döntöttek, hogy formabontó Bibliai ötletüket Unity motorról a legújabb és legmodernebb Unreal Engine 5-re ültetik át.

A helyzet pedig az, hogy minden mástól eltekintve egészen remekül néz ki benne a cucc!

Nyilván a legnagyobb érdem az Epic játékmotorjáé, ami a korábbi bemutatókon már megvillantotta az újgenerációs tudását, de megvallom őszintén, a Jézus szimulátortól vártam ezt a látványt a legkevésbé. Jó, a végeredmény könnyen meglehet a közelébe sem lesz a fejlesztői naplós bemutatóban látotthoz képest (a várható „játékmenetről” pedig inkább ne is beszéljünk), azért mégis lenyűgöző, hogy egy ilyen fapados játékkal is mikre képes ez a motor.

Ha élhetek a kifejezéssel, akkor azt mondanám, hogy újjászületett – pont mint a főszereplő názáreti.

 

Ha te is izgalomba jöttél a Jézus szimulátortól, akkor van egy nagyon rossz hírem! A játék eddig, míg Unity-ben készült sem kapott megjelenési dátumot, az Unreal-ra való váltás miatt azonban még jobban elhúzódhat a fejlesztés. Eredetileg még idén megjelent volna, erre viszont már aligha van reális esély. Persze csodák még történhetnek!

Na, mit szólsz az I Am Jesus Christ-hoz? Várod már?

×