Elon Musk már megint posztolt egyet a Bitcoinról, amitől ismét bezuhant annak árfolyama.

A Bitcoin mostanság egészen rossz passzban van, legalábbis akkor, ha a történelmi csúcsaihoz hasonlítjuk a mostani árfolyamot, egyébként viszont még közel sem olyan drámai a helyzet. Pontosabban így tűnt még csütörtökön este, péntek reggelre azonban történt valami váratlan, amire nem reagált túl jól a BTC.

Nyilván megint Elon Musk próbálkozik, aki trollkodásból, vagy manipulációból (hát ki tudja ezt?!) tweetelt egy képet, amin egy szakító pár látható. Ez önmagában még nem jelentene semmit, csakhogy mindezt #Bitcoin ? kiírással tette, amivel ismét arra utalt, hogy nem fektet többet ebbe a kriptovalutába.

A hirtelen jött fordulatra ahogyan már megszokhattuk nem reagált jól a Bitcoin árfolyama, amely ezután 4%-ot esett.

A Tesla vezérének célja egyelőre ismeretlen, legalábbis első ránézésre mindenképpen, hiszen egyáltalán nem elenyésző bitcoin van a vállalata tulajdonában. Ha a korábbi állításaihoz hűen kiszállni, eladni tervez, akkor ezekkel a megnyilvánulásokkal teljesen egyértelműen saját magának árt, ami nem csak az ő, hanem úgy bármely esetben abszurd lenne.

További felvásárlások, vagy a többi kriptopénz megerősítése?

A kettő közül valamelyik, vagy mindkettő. Musk mostanság kifejezetten nagyon alágyújtott a legújabb befektetésének, a Dogecoinnak, amiről a BTC-vel ellentétben csak pozitív és építő jellegű dolgokat posztol – amik természetesen pozitív hatással vannak az árfolyamára is. Most azonban a Doge is esett, méghozzá 10%-ot.

Igen ám, csakhogy most jön a csavar a történetben. Alig pár órával később ugyanis egy újabb posztot rakott ki, melyben egymás alá leírta a Canada, USA, Mexico országneveket, melyek első ránézésre szintén ártatlan, sőt, értelmetlen kiírásnak tűnhet. Ahogyan azonban a Kripto Akadémia is írja, a CUMRocket nevű token értéke mindezzel arányosan kezdett el növekedni:

Kép: Kripto Akadémia

Az egész valójában egy blöffnek tűnik, amely meglátásom szerint csak a Bitcoin erősségét mutatja. Abban az esetben ugyanis, ha Musk valóban kiszállni tervezne belőle, akkor pontosan ellenkezőleg tenne, mégpedig Kínával szemben addig erősítené az árfolyamot, ameddig csak lehetséges, hogy magas áron adja el őket. Ehelyett valamiért mindenképpen 30-40.000$ között tartja, míg közben a többi kriptopénzt erősíteni próbálja.

Mindeközben Kína a totális eltörlés jegyében hamarosan lecsapni készül a Bitcoin-bányászokra, ami ha valóban megtörténik, annak várhatóan nem lesz pozitív hatása a kripto-piacra.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×