A CS:GO Profi Játékosok Szövetsége egy egészen példamutató lépésre szánta el magát a profi játékosok mentális egészségének megóvása érdekében.

Ha mentális egészségügyi problémákról van szó, akkor azt kell mondjam, hogy a CS:GO játékosok különösen ki vannak téve az ilyen megterheléseknek, hiszen zsúfolt verseny- és edzésprogramjaink miatt sok stressz éri őket.” – mondta Martin „STYKO” Styk, a FunPlus Phoenix és a Counter-Strike Profi Játékosok Szövetsége (CSPPA) elnökségének oszlopos tagja.

Mindennek a dán illetőségű We.Care mentálhigiénés online szolgáltatásokat kínáló vállalattal való új együttműködés kapcsán mondta, amely keretében mostantól minden profi CS:GO esportolónak pszichológiai segítséget nyújtanak, ha kell. A példás és szükséges bejelentésre már lehetett számítani, valójában ugyanis már kilenc hónappal ezelőtt partnerségre léptek a felek, ezidáig tartott a megfelelő rendszer kialakítása.

A kezdeményezés azért született, hogy segítséget nyújtson azoknak a játékosoknak, akiknél a stressz és a kiégés tünetei mutatkoznak – jelentette be ma a CSPPA. 2020-ban például több profi CS:GO játékos, mint Lukas „gla1ve” Rossander, Andreas „Xyp9x” Højsleth és Olof „olofmeister” Kajbjer mentális problémák és a stressz miatt ideiglenesen szüneteltetni kényszerült a versenyzést.

A CS:GO játékosok abban a tekintetben nem különböznek túlságosan más élsportolóktól, hogy az mentáljuk milyen hatással lehet a teljesítményükre.” – mondta Linisha Palm, a We.Care vezérigazgatója és alapítója. Ezért kifejezetten olyan szakembereket is alkalmaznak, akik nem csak a játékokra vannak specializálva, de élsportolói tapasztalatokkal is rendelkeznek.

Ezeket a szakembereket mostantól minden profi CS:GO játékos bármikor elérhetik, bármikor kérhetnek tőlük segítséget – üzenetben és online egyaránt.

A mentális egészség kiemelten fontos dolog, nem csak a profik, hanem úgy mindenki számára. Ezért is üdvözülendő a kollaboráció, mellyel nem csak a közvetlenül érintetteknek segítenek, de megfelelő példát is állítanak a fiatalabbak elé, akik így azt látják, hogy ha mentálisan nem vagyunk jól, akkor tudjunk megfelelő segítséghez, szakemberhez fordulni. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a mentálhigiénés forródrótok nem egyenlőek a klinikai terápiás kezeléssel, azt semmilyen esetben sem képes kiváltani.

via – DotEsports | Borítókép – Getty Images

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×