Hamarosan még nehezebb lesz kriptovalutát bányászni Kínában. A Belső-Mongólia Fejlesztési és Reformbizottság (IMDRC) forródrótot tervez felállítani a gyanús bányászati műveletek bejelentésére.

A jelentés nem sokkal azután érkezett, hogy a Reuters arról számolt be, hogy Kína megtiltotta a pénzintézeteknek, hogy „ügyfeleknek kriptopénzzel kapcsolatos bármilyen szolgáltatást, például regisztrációt, kereskedést, elszámolást” kínáljanak, állítólag a spekulatív kereskedés visszaszorítása érdekében.

De nem ez az első alkalom, hogy Kína lecsap a kriptopiacra.

Belső-Mongólia szintén februárban közölte, hogy betiltja a kriptopénz-bányászatot, hogy csökkentse az energiafogyasztását. Ez tulajdonképpen a környezet számára is győzelem lenne; a Nature áprilisban közzétett tanulmánya szerint csak a kínai Bitcoin-bányászat 2024-re meghaladja Venezuela szén-dioxid-kibocsátását.

Mégis, korábban nem volt világos, hogyan tervezi kiszűrni a tiltással dacoló bányászati műveleteket. Most úgy tűnik, megvan a válasz: A Financial Times szerint az IMDRC azt szeretné, ha a forródrót segítene „átfogóan megtisztítani és bezárni” minden olyan bányászati tevékenységet, amely a tilalom ellenére üzemel.

Bitcoin bánya.

Ezek az erőfeszítések úgy tűnnek, mint a kriptovaluta-bányászat McCarthyizmus megfelelője: Belső-Mongólia gyakorlatilag lehetővé tette, hogy bárki megvádolhasson valakit kriptobányászattal. Attól függően, hogy a bányászatot milyen szigorúan büntetik, nem nehéz elképzelni, hogy az ebből fakadó nyomozás rémisztő élmény lesz a vádlott számára.

Az érdekesség még az is, hogy Kínába ezek a bejelentések „jutalommal” járnak, Kína szociális kreditrendszere miatt.

Amiről ITT találhattok egy videót.

 

Kína legújabb, kriptovalutákkal szembeni fellépése továbbra is csökkenti a Bitcoin, az Ethereum és más népszerű érmék árát.

Bitcoin ára az elmúlt 3 hónapban. @Coindesk

 

Bár ez egy időre visszatarthatja a bányászatot az országban, ez még mindig egy rendkívül jövedelmező vállalkozás. Nem lenne meglepő, ha a bányászati műveletek folytatódnának annak ellenére, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a szomszédok besúgják őket.

Mit gondoltok meddig fog visszaesni a Bitcoin ára? 

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×