Úgy tűnik, hogy a Twitchnek is megvannak a maga preferenciái, aminek valahol az élén a Hot Tub streamerek helyezkednek.

Nagyon úgy tűnik, hogy az identitás-krízis korszakába lépett a Twitch (vagy annak vezetősége), hiszen két pislogás közepette minden indoklás és előzetes figyelmeztetés ellenére a reklámbevétel megvonásával regulázta a legnagyobb csöcsös-segges Hot Tob streamert, Amouranthot, addig egy másik pillanatban meg dedikált kategóriával jutalmazza őt és barátait.

Bizony, szinte még gőzölög a Leet Podcast pont erről szóló adásunkat követően üresen hagyott székünk, mire a platform egy közleményben jelentette be, hogy mostantól mindenki könnyebben találhatja meg a kedvenc Hot Tub adását. Mindezt természetesen csak a közösség érdekeit szem előtt tartandó, legalábbis a Twitch ezt mondja, mi pedig még naivan is nehezen tudjuk mindezt elhinni. Legalábbis a jelenlegi tudathasadásos helyzetben semmiképp.

Ha lúd, akkor az legyen jó kövér!

 

Mint említettem, a Twitch megvonta Amouranthtól a reklámbevételt, aminek következtében kenyérproblémái ugyan nem lesz, azért egészen nagy összegtől esik így el. Most viszont azt állítják a platform képviselői, hogy az új kategória könnyebbé teszi a hirdetők számára a szűrést. Lefordítva: a Hot Tub streameken magukkal a hölgyekkel direktben hirdetni brutálisan drága lesz. Mármint nagyon, nagyon, rekorddrága lesz.

Szóval, a Twitch úgy döntött, hogy a kisorúak védelme érdekében ahelyett, hogy valahogyan blokkolnák, esetleg szűrnék a 18 év alattiak megtekintését az ilyen jellegű adásokon, egyetlen kattintás alá tereli be az összes önmagát prostituáló streamert. Ez persze azért is különösen „vicces”, mert kifejezetten népszerű volt az oldal, ami az újonnan bevezetett kategória helyett terelte egy csokorba az ilyen fajta-féle tartalmakat.

Sokakkal ellentétben én nem látom problémáját, hogy valaki így szolgálja az arra kíváncsi közönsége igényeit, de a platformnak igenis kötelessége megtennie mindent annak érdekében, hogy a szofisztikált szexualizálást ne érhesse el Akárki – főleg ne a kiskorúak. Hosszabb távon talán-talán ez a fajta leválasztódás lehet az első lépés efelé, de sajnos a Twitch törekvései nem ezt jelzik előre. Ők ugyanis pontosan látják, hogy milyen korosztály nézi ezeket, és ha a korlátozással drasztikusan kevesebb nézőhöz jutnának el, akkor tulajdonképpen saját maguknak ártanának vele.

Külön érdekesség, hogy a Twitch transznemű közössége már évek óta azért könyörög, hogy legalább egy dedikált taget, vagyis címkét kapjanak a keresőbe, amire a platform rendre csak kitérő válaszokat ad. Úgy tűnik, hogy azért a Twitchnek is megvan a maga fontossági sorrendje…

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×