A transz közösség már évek óta kérleli a Twitchet egy keresőcímkéért, de eddig csak üres ígéreteket kaptak.

A transzgender tag, vagyis keresőcímke igen régóta pihen a Twitch napirendi pontjait összesítő tábláján. A kéréssel még 2019-ben fordult először a streaming portálhoz a transz közösség, szerintük ugyanis fontos lenne, hogy a transzneműek könnyebben találjanak egymásra a platformon, ugyanis egészen sokat kell keresgélniük, ha ilyen közösségek után kutatnak.

A Twitch korábban ugyan már tett lépéseket az LMBTQ+ címke bevezetésével, viszont még így is rendkívül sok tartalmat kell átböngészni ahhoz, hogy transz streamerre, közösségekre akadjon az ember, pedig azért vannak páran. 

Eddig csak ígérgetést kaptak, amit mára meguntak a transznemű streamerek és nézőik, ezért a Twitch San Franciscoi épülete elé vonulva próbálják jelezni az ügy fontosságát.

Sokaknak talán furcsa lehet a transz címke követelése, hiszen ahogyan nem tudunk direkt férfi és a női streamerekre sem keresni, úgy mi szükség lenne transznemű szűrőre, ha már egyéként is ott van LMBTQ?

Nos, a legtöbben nem csak a játékok miatt néznek, követnek streamereket, hanem a személyük és az általuk felépített közösség, és közösségi élmények miatt. A transzneműek számára pedig kiemelten fontos egy hasonló nézetek és beállítottság mentén működő támogató közösséghez való tartozás, amivel könnyebben tudják akár leküzdeni a belső szorongásaikat, megküzdéseiket, ahol segíthetik és támogathatják egymást.

Mivel a transzneműség nem egy szexuális irányultság, így az LMBTQ címke számukra nem megoldás.

A Twitchre sokan mint videojátékos platform tekintenek és való igaz, hogy jelentős mértékben videojátékos tartalom található rajta, a legnagyobb számban streamelt stílus viszont a Just Chatting, vagyis a közönséggel, közösséggel való kommunikáció és a beszélgetős műsorok.

A transz streamerek csupán szeretnének könnyebben egymásra találni a platformon, főleg mostanság, mikor a bezártság miatt egyre többen fordulnának a Twitch-hez hasonló platformokhoz közösségi élményekért. Jelenleg az egyik legnépszerűbb ilyen streamer Deere, akit 2020 legjobb LMBTQ+ streamerének is megválasztottak.

Forrás: Dexerto | Borítókép: Deere

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×