A Bethesda úgy döntött, hogy nincs miért tovább működtetni a hivatalos fórumait, máshová költöznek.

Az internet széleskörű elterjedése előtt, ha egy játékosnak segítségre volt szüksége egy-egy alkotással kapcsolatban – legyen szó a telepítéstől kezdve bármiről -, akkor vagy a kiadók/stúdiók ügyfélszolgálatát csörgették fel, vagy előtúrták a megfelelő gamer újságot és felcsapták a jellemzően „Mentőövnek” nevezett rovatot.

Aztán ahogyan egyre elterjedtebb lett a netezés, úgy lett könnyebb segítséget is kérni, rengeteg más minden mellett erre is jók voltak a fél- vagy teljesen hivatalos fórumok. Itt a játékosok direkt voltak összekötve a fejlesztőkkel, de egymást is kisegíthették tippekkel-trükkökkel, szóval remek kis közösségek tudtak kialakulni.

Ennek a helyébe léptek később az olyan oldalak mint a Facebook, a Reddit és/vagy a Discord, ahol külön csoportokba-subredditekbe-szerverekbe tömörülhettek a rajongók, ahol nem csak közvetlenebbé, de jóval gyorsabbá is vált az információ áramlása.

Ezért sem olyan meglepő, hogy a Bethesda bejelentette, hogy a már-már aggastyán korú fórumait május 24-el kezdődően elkezdi teljesen és végleg bezárni.

A döntés természetesen teljesen érthető, hiszen a kor már nem feltétlenül igényli a fórumozást, a közösségek is más helyeken formálódnak mostanság. Ezért is térnek át a Discordra és a Redditre, ahol változatlanul állnak majd a játékosok és a rajongók rendelkezésére.

Mindenesetre egészen szomorú hír ez, hiszen a Bethesda fórumai valóságos időkapszulák, megannyi régi beszélgetéssel és megosztott tartalommal. A fórumos közösség most egy külön beszélgetésben búcsúzik a platformtól, megannyi emléket osztva meg egymással.

Te fórumoztál régen, vagy még most is szoktál valahol?

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×