Alig pár hónapja indult a magyar Facebook-ként hirdetett közösségi oldal, a Hundub, de könnyen lehet, hogy ennyi is volt neki.

Ajaj! – kiálthattak fel hétfőn a Hundub üzemelői, a magyar Facebookként is aposztrofált, külsőségekben valóban hasonló, ám képességeiben már jóval szerényebb oldal ugyanis teljesen elérhetetlenné vált – számolt be róla a HVG.

Az oldal tulajdonosai egyelőre nem tettek nyilatkozatot az elérhetetlenné válás kapcsán, ezért a karbantartás-bővülés lehetőségétől az áramszüneten át egészen a teljes bezárásig bármi lehet az ok. Mindenesetre azon kevesek, akik napi rendszerességgel látogatták a magyar közösségi portált ezt láthatják jelenleg:

Mindez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a felhasználói oldalon minden rendben van, ahogyan a Cloudflare szolgáltatással sincs különösebb probléma, a host azonban, tehát a Hundub.com és/vagy a Hundub.hu valamiért elérhetetlen.

Februárban mi is „leeteszteltük” a Hundubot, akkor elég vegyes, de inkább savanykásan kesenyű szájízzel állhattunk fel előle, ami a későbbiekben sem nagyon változott. Az utóbbi időkben egészen hányattatott volt a sorsa, hiszen gyermekpornográf tartalmak is terjenghettek az oldalon, némiképp átértelmezve a „cenzúramentesség” fogalmát, amivel hirdette magát. Ezután – és közben – többszörösen kiszivárogtak róla a felhasználók privát adatai is, ami vélhetőleg az utolsó csepp lehetett a Hundub egyébként már rég kiboruló poharában.

Mindezek fényében tehát egyáltalán nem lenne meglepő, ha végleg leállították volna az oldalt. Mivel hivatalos megerősítés még nem érkezett a Hundub tulajdonos(ai) és/vagy fejlesztői részéről, addig ennek ellenkezőjét is feltételezhetjük.

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×