Nagyon egyedi kontroller elképzeléssel rukkolt elő a kínai cég.

A Tencent jelenleg egy felhős játékplatformon dolgozik, de az Amazon Lunával vagy a Google Stadiaval ellentétben a Tencent streaming szolgáltatása nem egy statikus kontrollerrel fog rendelkezni. A Tencent felhőalapú játékstreaming szolgáltatása mobiljátékokat és hagyományos konzolos élményeket is kínál majd.

A Tencent elképzelései nagyobbak, mint a versenytársaké.

A Tencent ma az éves konferenciáján egy újszerű kontroller-koncepciót mutatott be, amely attól függően tud átalakulni, hogy milyen típusú játékkal játszunk. A kontroller moduláris, és két részből áll: A burkolat és a vezérlő tényleges belseje a D-padokkal és az előlapi gombokkal.

Az ötlet lényege, hogy különböző típusú játékokhoz  legyen szó akár mobil, vagy konzolos játékokról – különböző vezérlőfelületeket lehessen használni. Az egyik dizájn hatgombos elrendezésű, amely a népszerű érintőképernyős mobiljátékokat tükrözi (a Tencent számos mobiljátékot is bemutatott az eseményen, köztük a CrossFire HD-t és a Digimon: New Century-t).

A kontroller rezgés-visszajelzéssel, teljesen interaktív érintőpaddal, hangbevitellel és 2,4 GHz-es Bluetooth-szal rendelkezik. A Tencent szerint a kontroller akkumulátorának élettartama akár 10 órányi folyamatos játékot is kínál.

Elég érdekes kis koncepció a techóriás részéről.

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×