Sokan kritizálják a Twitchet, amiért nemrégiben letiltotta a „hot tub streamers” szó használatát a hivatalos csatornája chat-felületén.

Természetesen mivel eléggé megoszlanak a vélemények róla, általános téma lett a hot tub streamerek témája a Twitch nézőinek körében. A vita tárgya általában azt, hogy ennek van-e helye az alapvetően gaming platformon, vagy nincs. A Twitch álláspontja egyébként egyértelműen az, hogy van. Most úgy tűnik, hogy saját csatornájukon

hallani sem akarnak a hot tub streamerek témájáról.

Most ugyanis sokan azért kritizálják a platformot, mert az a hírek szerint letiltotta a „hot tub streamers” kifejezést saját csatornája csevegő-felületén. Erre talán azért is volt szükség, mert a streamek körül hatalmas vita alakult ki. Jelenleg nagyon sokan nem értenek egyet azzal, hogy az ilyen tartalmak megjelenhessenek a platformon. Mivel sokan úgy érzik, hogy ez a tartalom egyértelműen 18+-os, az káros lehet a fiatal nézők számára. A Twitchen ugyanis bőven akad kiskorú néző.

Bár a Twitch számára nem újdonság a toxikus viselkedés, úgy tűnik, hogy a vállalat meglepő álláspontot képvisel és figyelmen kívül hagyja a problémát. A Twitch nemrég letiltotta a „hot tub” kifejezés használatát a hivatalos csatornáján.

JitterOS a Redditen is megosztotta tapasztalatát, amikor egy stream során beírta az említett kifejezést. A Twitch moderációs beállításai miatt nem tudta beírni a kifejezést, az nem jelent meg senki számára.

Nem sokkal később a közösség tagjai erős kritikákat fogalmaztak meg a Twitchel szemben, ami látszólag szándékosan blokkolta a témát. Sokan úgy válik, hogy a Twitch a könnyebb utat választja, és elkerüli a vitákat, ahelyett, hogy beszélnének róla, vagy meghallgatnák a nézőket. Nem sokkal később a Twitch eltüntette a beállítást, azt állítva, hogy csak átmenetileg tiltották az adott közvetítésben a kifejezést.

Sokan úgy gondolják, hogy az ilyen típusú tartalmak valójában nem sértik a Twitch szabályzatát. Míg egyesek azt állítják, hogy a szülő feladata figyelemmel kísérni a kiskorúak internethasználatát, mások szerint a Twitch kéne döntenie arról, hogy milyen tartalmat enged közzétenni az oldalon. Remélhetőleg a Twitch képes megtalálni majd arany középutat a dologban. Te mit gondolsz?

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×