Na, és vajon hol állnak a magyarok a listán?

Újabb érdekes kimutatással szolgált a Leetify csapata, amely korábban annak járt utána, hogy az egyes országokban hozzávetőlegesen hány olyan CS:GO játékos van, aki Global Elite ranggal rendelkezik. Az oldal készítői ezúttal azt nézték meg, hogy mely országok rendelkeznek a legnagyobb játékosbázissal. Valószínűleg az aranyérmesen senki nem fog meglepődni.

A hivatalos Counter-Strike blog adatai alapján áprilisban a CS:GO-nak közel huszonhétmillió egyedi játékosa volt, akik között a világ minden pontjáról láthatunk szereplőket. A Leetify körülbelül hétmillió felhasználó információit vette alapul, és arra a következtetésre jutottak, hogy Oroszországban van a legtöbb játékos, ők adják a „CS:GO torta” legnagyobb szeletét (11.65%). Ezen aligha húzzuk fel a szemöldökünket.

Az oroszokat nem sokkal lemaradva az Amerikai Egyesült Államok követi (10.66%), viszont ezt követően egy komolyabb szakadékot láthatunk, hiszen Lengyelország már „csak” 5.32%-kal rendelkezik. A két legnépesebb ország, Kína és India a 11. és a 17. helyen áll – utóbbit az alig hatmilliós, ám annál nagyobb e-sport kultúrával rendelkező Dánia is megelőzi.

A listán szereplő húsz ország teszi ki az összes CS:GO játékos 70%-át, így a világ összes többi nemzetének nagyjából 30% marad. A fentiek között tizenegy európai, három ázsiai, két észak-amerikai, két dél-amerikai és két transzkontinentális országot láthatunk. Magyarország nem került be a top 20-ba, így csak találgatni tudunk, hogy hazánk fiai vajon mekkora részesedést tudhatnak a magukénak.

Ti melyik ország helyezésén lepődtetek meg a legjobban? Írjátok meg kommentben!

×