Nem jó, de nem is tragikus.

Érdekes kimutatás látott napvilágot a Leetify csapata jóvoltából: az oldal készítői annak jártak utána, hogy az egyes országokban hozzávetőlegesen hány olyan ember van, aki Global Elite ranggal rendelkezik a Counter-Strike: Global Offensive világában.

Az adatokat hétmillió játékos profiljából nyerték ki, majd a kapott eredményeket arányosan megnövelték minden országnál. Ezáltal kijött a 26 milliós szám, hiszen nagyjából ennyien játszanak havi szinten a CS:GO-val. Egyébként a fejlesztő Valve statisztikái szerint, megközelítőleg minden századik játékos (1.04%) Global Elite.

Természetesen a készítők kivették azokat az országokat, amelyeket nyilvánvalóan trollkodásból választottak a játékosok, továbbá figyelmen kívül hagyták az olyan helyeket, ahol nagy valószínűséggel nincsen, vagy csak nagyon kevés a CS:GO játékos. Mivel ezen országoknál nem lenne reprezentatív a minta, így szinte Afrika teljes egésze és még sok más ország, így például több amerikai és ázsiai nemzet is kimaradt a listából.

Hazánkból átlagosan 134 Global Elite játékos jut egymillió főre, ami azt jelenti, hogy körülbelül 1340-en vannak a matchmaking legmagasabb szintjén. Ez egyébként a 25. helyre elég a világon, ami nem hangzik rosszul, ám tekintve, hogy szinte csak európai országok szerepelnek a lista első felében, az öreg kontinensen ez „csak” a középmezőnyre elegendő.

Nektek mi volt az eddigi legmagasabb rangotok? Írjátok meg kommentben!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×