Úgy látszik, ha van rá kereted, lassan bármihez hozzájuthatsz, akár megjelenés előtt is.

Az Nvidia várhatóan még ebben a hónapban bejelenti az RTX 3080 Ti-t, de úgy tűnik, hogy néhány már felbukkant idő előtt egy oldalakon. Miután több kiskereskedő véletlenül hamarabb listázta a kártyákat, és dobozokat is láttak az elosztóközpontokban, nem volt kérdés, hogy sokan megpróbálnak lecsapni rájuk. Egy Redditor, FaisalKhatib most azt részletezi, hogy egy kiskereskedő az Egyesült Arab Emírségekben

eladott néhány MSI RTX 3080 Ti Suprim X grafikus kártyát a megjelenés előtt.

„Véletlenül” kirakott RTX 3080 Ti dobozok

Az eredeti bejegyzésben csak a dobozolt GPU-k fotói voltak láthatók, mielőtt a moderátorok eltávolították volna, de a Videocardz néhány kérdést tett fel FaisalKhatibnak, aki azt állította, hogy a GPU-k megvásárolhatók.

Nem is voltak olcsók a 3500 dolláros árcédulával. Ez 1050000 Ft-nak felel meg.

Bár nehéz ellenőrizni ezeket az állításokat, nem ez lenne az első eset, hogy játékhardvereket adnak el jóval a hivatalos megjelenés előtt. Korábban az Intel Core i7 11700K-t majdnem egy hónappal a megjelenés előtt adták el. A ComputersPerth most már törölt listája szerint az RTX 3080 Ti hivatalos MSRP-jét valahol 1300 dollár (390 000 Ft) körül kellene meghatározni.

Ha pár ember megkerülte a készletproblémákat, és sikerült korán beszerezniük egy RTX 3080 Ti-t, akkor is várniuk kell, amíg a GPU hivatalosan megjelenik, mivel a grafikus kártya nem fog megfelelően működni a jelenlegi illesztőprogramokkal. Valószínűleg olyan új illesztőprogramokkal fog érkezni, amelyek szigorúbb kriptomining-korlátozásokat vezetnek be, mivel az Nvidia továbbra is keményen fellép a kriptobányászat ellen.

Mindenesetre ez a videokártya is olyan lesz, amit nem mindenki engedhet meg magának.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×