Ismerd meg a Horizon: Zero Dawn mögött húzódó óriási és csodálatos művészeti munkát.

Különösen sokat és sokféleképp lehet vitatkozni arról, hogy művészet-e a videojáték (egy Leet podcastben mi is megtettük már), az viszont – jussunk bármire is – vitathatatlan tény, hogy a játékfejlesztés bizonyos aspektusai – akár külön-külön, vagy együtt – abszolút megfelelnek a művészeti elvárásoknak.

Legkézenfekvőbb példa erre a koncepciós művészek munkája, akik tulajdonképpen a semmiből álmodják valósággá a játékban majd később megjelenő tájakat, tárgyakat, karaktereket, lényeket meg úgy tulajdonképpen mindent. A concept artist munkája rendkívül sokrétű, és nagyon sok áll, vagy bukik rajta, a fejlesztés egyik legfontosabb, megkerülhetetlen alappillérei.

A koncepciós művészek munkájának fontosságáról korábban már volt szó, így most konkrétabban nem merülnék el a témában. Helyette azonban úgy határoztam, hogy egy új cikksorozatban játékonként mutatnám be a mögöttük húzódó brutális művészeti alkotásokat.

Első alanyunk pedig a Guerilla Games tehetségeinek legtündöklőbb alkotása, a Horizon: Zero Dawn lesz.

A játékról első sorban azt érdemes tudni, hogy 2017-ben jelent meg a Sony PlayStation 4 masinájára, és már javában készül a folytatása, a Forbidden West. A 31. századi posz-apokaliptikus világban játszódó történet főszereplője Aloy, egy fiatal lány, akit a törzse valamilyen oknál fogva száműzött, így a furcsa állatszerű robotoktól hemzsegő vadonban kellett túlélnie az őt felnevelő, úgy apai szerepeket betöltő Rost társaságában.

A játék világa azonban hamar megnyílik, ahogyan a játékos szája is, ugyanis kevés ilyen gyönyörű szettinggel megáldott alkotáshoz lehet szerencsénk. Ebben természetesen a koncepciós művészeknek is komoly szerepük volt, akiknek több mint 200 munkájából csemegézve hoztam el párat.

Ismerd meg Mike Azevedo, Miguel Angel Martinez, Viktor Jonsson, Luc de Haan, Lloyd Allan, Jorry Rosman, Ilya Golitsyn, Erik van Helvoirt, Joseph Noël, Viktor Fetsch, Suzanne Helmigh, Floris Didden és Richard Dumont elképesztő munkáját!

Horizon: Zero Dawn - Old world concepts

Horizon: Zero Dawn - Old world concepts

Horizon: Zero Dawn - Old world concepts

Horizon: Zero Dawn - Old world concepts

The Gravehoard

Bunker concepts

Ha szeretnél még több csodálatos Horizon alkotást látni, akkor látogass el az Iamag oldalára, vagy keresd fel a fenti művészek ArtStation oldalát.

Tetszettek a Horizon koncepciós művei? Írd meg kommentben melyik játék műremekeit ismernéd meg legközelebb!

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×