A Pécsi Tudományegyetem pár munkatársa Star Wars-os segédanyagot állított össze a földrajzi anyagok érthetőbb és szórakoztatóbb átadásához.

A Pécsi Tudományegyetem néhány munkatársában másfél évvel ezelőtt fogalmazódott meg az a rendkívül előremutató ötlet, hogy a Star Wars világának segítségével dolgozzanak fel hagyományos földrajzi témaköröket. A teljesen újszerű oktatóanyag összeállítása mostanra fejeződött be, melyen a természettudományi kar 16 munkatársa két külső szakértő bevonásával dolgozott – írja az Index.

A koncepció szerint egy galaktikus fejvadász történetét, küldetését követhetjük nyomon 12 fejezeten keresztül, aki különböző Star Wars helyszíneken és bolygókon kutat kiberkristályok után.

A kaland során azonban olvasmányosan, izgalmasan és a fiatalok számára érthető, befogadható formában ismertetnek olyan fontos földrajzi, társadalmi és gazdaságföldrajzi alapfogalmakat és összefüggéseket, melyek hagyományos módszerekkel sokkal nehezebben lennének átadhatók és értelmezhetők.

Az anyag ötlete tulajdonképpen az oktatók Star Wars rajongásából eredeztethető, ami azért is különösen fontos, mert ez az a pont, mellyel kapcsolódhatnak a fiatalokhoz, amivel hatékonyabban tudják megszólítani és tanítani őket.

Az edukációs kötet a nyáron jelenik meg nyomtatott és elektronikus formában, amit ingyenesen érhetnek majd el az érdeklődők.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×