Egy LEGO üzletbe betérve is találunk pénztárca nyitogató készleteket, de a LEGO Ideas ötletbörzén olyanokat is találhatunk, amikért tényleg mindent megadnánk.

Egy pár nappal ezelőtt jött a szerkesztőséggel szembe egy egészen remek Prince of Persia ihletésű LEGO szett ötlete, aminek hatására valahogy hosszú-hosszú percekig ottrekedtem a LEGO Ideas oldalán, szemezgetve a néhol vicces, néhol gagyi, és néhol egészen remek ötletekkel.

De mi az a LEGO Ideas? – kérdezed.

Nos, nagyon röviden a dán kockagyár inkubátor, tehetségkutató programja, amivel 2008 óta kvázi kellemeset a hasznossal elven kutatja fel a legjobb ötletekkel felvértezett dizájnereket és ötleteket. A folyamat nagyon egyszerű: a kész koncepciót képekkel és részletes leírással csak be kell küldeni az Ideas oldalán, ami aztán mindenki számára látható lesz.

Ezután a közönségen múlik, hogy mennyire tetszik nekik a dolog, amire aztán egy előre megadott ideig szavazhatnak. A cél a 10.000 lelkes voks begyűjtése, ami után a vállalat szakemberei szépen szemlézik az anyagot, morfondíroznak rajta egy keveset, majd felveszik a kapcsolatot az alkotóval.

A LEGO különböző teljesítendő milestoneokat is kijelölt a szavazatoknak ezen az úton, szóval egészen könnyű elbukni. Ha valaki nem tud például összeszedni 1000 embert a projektje mögé a számláló lejárta előtt, akkor az megy a levesbe. Ha mégis, akkor újabb időt nyer, viszont a következőhöz már 5000 szavazatot kell magáénak tudnia, hogy onnan is folytathassa útját. Ha a végén minden klappol, és valóban kiadásra kerül a szett, annak eladásaiból az ötletgazda is részesül.

Az évek során megannyi ilyen készlettel találkozhattunk már, csak hogy a legnevesebbeket említsem: Big Bang Theory, Ghostbusters Ecto-1, Dr. Who, WALL-E, Adventure Time, The Flintstones, Central Perk, Nemzetközi Űrállomás, és az egyik legfrissebb, Micimackó.

LEGO Ideas 21326 Micimackó képgaléria

Persze vannak különböző „kihívások” és versenyek is, mégis a LEGO Ideas legelemibb része, az egyedi ötletek. Mivel igen könnyű elveszni a több ezer kiválóság és tehetség között, úgy gondoltam szemlézek párat, és együtt megnézzük, melyek jelenleg azok az ötletek, amik messze kiemelkednek az átlagból.

Movie Set

Klasszikus hollywoodi filmes stáb forgatási szettel. Ennek a megvalósulását szinte biztosra is vehetjük, jelenleg ugyanis 9160 szavazaton áll, és ha teljesíti is a bűvös tízezret, tulajdonképpen semmilyen akadály nem gördülhet a gyártás elé. Itt persze a lehetséges jogbirtokosok engedélyére gondolok, ami a Movie Set esetében szerencsére nem áll fenn.

Az alkotó Castor Troy jelenleg négy munkáját futtatja az Ideason, fogunk még vele itt is, a listán, illetve a munkáival a boltokban is találkozni.

A Dadus

A 90-es évek egyik legjobb sitcomja a The Nanny, magyar címén A Dadus is kapott egy LEGO szettet, és teljesen véletlenül pont Castor Troy tervezte, szintén Max Birch segítségével. A 2900 darabos készlet a természetesen az ikonikus házat varázsolja elénk, aminek elengedhetetlen részei a sorozat szereplői, Frannel és Mr. Sheffielddel az élen.

Nagy eséllyel ebből is lehet valami, a buktató a jogokkal lehet, amiben ha a LEGO nem tud megállapodni a tulajjal, akkor nem fogunk tudni pénzt költeni rá. Pedig olyan jó lenne…

NARUTO: ICHIRAKU RAMEN SHOP – 20TH ANNIVERSARY

Elképesztő, hogy Naruto már 20 éves is elmúlt! Ennek örömére Norton74 nevű alkotó készített is egy remek szettet, ami a szőke forrófejű ninja és későbbi hokage kedvenc helyéről, a remanezőről mintázott. Eddig 1721 szavazója van a projektnek, amiben természetesen jó pár ikonikus és kedvenc karaktert is találhatunk.

Középkori kocsma

Nyilván nem pont a legeredetibb ötlet, de a megvalósítás az valami egészen tetszetős. Sőt, egészen részletes is, hiszen a tetőn madarak és mohák pihennek, míg odabent mindenki teszi a dolgát: a katonák söröznek, a boszorka furfangoskodik, a kalandor íjjal lőni gyakorol, a szolgálólány vizet melegít és így tovább, és így tovább.

A 2946 darabos szettre eddig 6431-en adták le a voksukat, a 10.000-ig pedig van még 751 napja, tehát majd két éve, így én azt mondanám, hogy számíthatunk rá a boltokban.

Arany Tabebuia fa

Egyszerű, de nagyszerű. Ezt tulajdonképpen bárhol el tudom képzelni díszként a lakásban, én legalábbis egészen nyugodt szívvel raknám ki. 2358 szavazaton áll, egy biztos vásárló pedig már nagyon szurkol a tízesért.

Art Deco mozi

Igazi múltidéző darab, retro rajongóknak és gyűjtőknek kötelező. Sajnos nem sokan fedezték még fel, ugyanis „csak” 314 szavazatot kapott, de ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne egy remek szett.

A dojo

Nem csak a keleti kultúra kedvelőinek készült ez a Dojo szett, ami egészen csodálatos lesz. Remélem legalábbis, a szavazati mutatója azért egészen pozitív a maga 6823-as számával. Ha pedig számok, nem mondanánk, de 2700-2900 LEGO darabból áll.

Zen kert

Ha pedig ázsiai kultúra, akkor itt egy másik, méghozzá a Zen Garden. Árasztja a nyugodtságot, és szintén egy olyan darab, amit bárhova kipakolhatunk a lakásba, sehol nem lesz csúnya.

Willow

Ebből szerintem már csak azért sem lesz semmi, mert kevesen ismerik ezt az 1988-as klasszikus fantasyt. No meg a Netflix 2022-ben szeretné is feltámasztani, így akár még ők is a valóssággá válás útjába állhatna. Ha mégis megszülethet, akkor a rajongóknak nem csak kötelező, de hiánypótló vétel is lenne.

Sliders

Bocsi skacok, öreg vagyok, engem az ilyen klasszikusokkal mint a Willow és a Sliders azonnal le lehet venni a lábamról. A sci-fi sorozat egy egészen érdekes témára épült: mi lenne, ha képesek lennénk párhuzamos világokban, dimenziókban utazni?! Egyszerűen zseniális széria volt, máig az egyik kedvencem, és nem mellesleg a dokit az a John Rhys-Davies játszotta, akit a világ leginkább úgy ismer, mint Gimli.

Az árkád Árkád

Egy árkádgép alakú árkádos hely. Szintén a retro rajongók kedvence, bár aligha fog megvalósulni – bár innen szép nyerni. Ettől függetlenül az ötlet király, egy egyáltalán nem csúnya, megérdemelne egy polcot a boltban.

Kázmér és Huba

Sokat nem teszek hozzá: Kázmér és Huba. Ennyi. Aki nem ismeri, az olyan is, mihamarabb pótold a két szarkasztikus képregény koma történeteit.

RENNZWEIER

Ezt az autót még 1900-ban bocsátották az utakra, sőt, még versenyzett is. Őrületes sebességgel nyilván nem volt képes száguldozni, de a 900-as évekhez képest a 82 km/h-ás végsebessége egészen futurisztikusnak hathatott.

A kis herceg

A kis herceg LEGO szett nem kicsit lenne hiánypótló. A szülőknek is nagy segítség lenne illusztráció gyanánt az esti meséhez, amikor a kis szőke álmodozó kalandor történetét olvassák a csemetéknek.

Brooklyn 99

Az egyik legeslegjobb vígjátéksorozat, ami létezik, és nemsokára érkezik az utolsó évada. A Brookyn 99 LEGO egészen biztosan bestseller lenne, az én kis buborékom szerint legalábbis. A sorozat helyszínéül szolgáló rendőrörsre fizethetnénk be, amiben nyilván minden főbb karakter helyet is kapott. Egyszerűen imádom, KELL!

Itt viszont megállnék, ugyanis már most rengeteg ötleten rágtam át magam, és megannyi van még.

Viszont! Ha szeretnél még ilyen LEGO-s cikket látni, akkor azt mindenképpen jelezd egy kommenttel, amiben egyúttal azt is megírhatnád, hogy neked ezek közül melyik szett tetszik a legjobban, melyik megvalósulásának örülnél a legjobban!

Még több LEGO Ideas ötletért pedig sipirc a hivatalos oldalára, ahol ha regisztrálsz, akkor még szavazhatsz is a kedvencedre!

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×